Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cupens tredje runde

Cupskrell: Stabæk sjanseløse mot Mjøndalen

Mens Rosenborg klarte det Molde ikke gjorde: Slå ut 2. divisjonsklubben Brattvåg.

BLYTUNGT: Tony Ordinas og Stabæk røk mot Mjøndalen.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BLYTUNGT: Tony Ordinas og Stabæk røk mot Mjøndalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
  • Se alle resultatene fra cupens 3. runde i faktaboksen under!

(Dagbladet): Brattvåg slo sensasjonelt ut Molde i forrige cuprunde. Onsdag møtte de på ny knallhard motstand i Rosenborg.

Det ble en tøffere affære. Selv om Brattvåg kjempet godt, tok Rosenborg en kontrollert seier mot 2. divisjonslaget.

Stabæk var imidlertid den største overraskelsen denne runden. Bærumslaget røk mot Mjøndalen.

Odd-keeper Viljar Myhra ble den store helten da han reddet cupavansement for Skien-klubben etter å ha plukket tre straffespark.

Kjempesjanse

Brattvåg yppet seg fra første sekund, da Niklas Rekdal prøvde seg med et skudd som gikk via tverrliggeren og - heldig for Rosenborg - ut.

Det så ut til å sette en liten støkk i Rosenborg, men trønderne kom ikke til sin første sjanse før tjue minutter var spilt. Da ble ballen spilt til Alexander Søderlund på bakre stolpe. Han headet ballen utenfor.

Brattvåg hadde ingen som helst planer om å slippe Rosenborg enkelt til. Derfor gikk også lagene målløse i garderoben til halvspilt kamp.

Men etter en drøy time satt den endelig for Rosenborg. Mike Jensen spilte en pasning på skrått inn i feltet, der Søderlund avsluttet i mål.

Tøffe kamper

Det ble også seiersmålet.

Av eliteserielagene var det Stabæk som slet mest. De hadde god kontroll lenge, før Mjøndalen scoret to raske i starten av andre omgang.

- Vi var bunnsolide defensivt og mye bedre offensivt enn hva vi har vært i det siste, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NTB.

Ranheim fikk det også tøft mot Levanger. De havnet under ved to anledninger, men kjempet seg tilbake. Et drøyt kvarter før slutt scoret Mads Reginiussen 3-2-målet, og kampen var snudd.

Men Eliteserie-overraskelsen var ikke fornøyde med det, og økte til 2-4.

Odd slet også i sitt oppgjør mot Notodden, og gikk til ekstraomganger etter 1-1. Det gikk også til straffesparkkonkurranse. Keeper Viljar Myhra reddet Notoddens første forsøk, mens Torgeir Børven satte Odds.

Myhra ble den store helten da han plukket totalt tre straffespark og sikret seieren for Odd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media