Cuptriumf for Berg og Bjørnebye

LONDON (Dagbladet): Blackburn Rovers- Tottenham 2- 1. Dobbeltnorsk jubel med Henning Berg og Stig Inge Bjørnebye i går da outsiderne Blackburn vant Worthington Cup-finalen foran 72000 i Cardiff. - Rock'n'roll, sa Bjørnebye.

- Utrolig deilig for oss, denne oppturen trengte vi ettersom vi sliter i ligaen. Og for klubben var det viktig, sist gang klubben vant en cup var vel i 1928, sier Henning Berg til Dagbladet.

- Det er like artig å vinne nå som før, sier Berg. Kaptein Berg og hans mannskap tok ledelsen etter 25 minutter ved Matt Jansen.

- Vi spilte vel ikke en veldig god kamp, men det står det ingenting om i historiebøkene sier Berg.

  • Favorittene Tottenham ordnet 1- 1 etter 33 minutter.

Les Ferdinand lurte Berg ned på rumpa, og la en stikkpasning på tvers inne i 16-meterfeltet. Christian Ziege kunne ikke misse for åpent mål.

Elgstua

Rett før pause var Stig Inge Bjørnebye millimeterne unna en trestatue utenfor Elgstua, men hans langskudd strøk over.

- Jeg ville ha det litt lenger til høyre, men dette ble en partykamp for fansen og for klubben. Nå er det viktig for oss å bygge på denne oppturen for å ta flere ligapoeng, sier Stig Inge, som mente stemningen under finalen var storslagen: - Et utrolig trøkk når du spiller under tak.

Etter pause hadde Tottenham de fleste målsjansene. Både Gus Poyet (skudd i tverrliggervinkel) og Les Ferdinand burde ha fikset London-goal.

Ekstra uro

Spurs sendte Steffen Iversen utpå de siste sju minuttene. Han bidro til ekstra utro. Han vant en hodeduell som gjorde at Les Ferdinand var frimann, men gamle Les nikket rett på banens beste, Blackburns keeper Brad Friedel.

Moro for veteranen Mark Hughes (38) med nok en finaleseier, ettersom han nok er inne i sin siste sesong.

Henning Berg har nå vunnet tre cuper i engelsk fotball, men dette var hans første på banen.

- Da United vant FA cupen og Champions League-finalen var jeg skadet, men jeg har spilt en finale i 1992 for LSK. Da tapte vi, sier en glad Berg på vei til bankett, for så å fly hjem til et Blackburn kledd i blått, hvitt og jubel.

  • Andy Cole ble matchvinner med et typisk Cole-skudd fra kort hold.