Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Curling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost

Det norske EM-laget i curling er fratatt søndagens seier over England som følge av at innbytter Magnus Nedregotten brukte sin egen kost.

Ifølge reglene skal en spiller som kommer inn for å erstatte en annen på laget, bruke denne spillerens kost.

Magnus Nedregotten skulle overtatt Markus Snøve Høibergs kost da han kom inn foran de tre siste omgangene i kampen mot England. Innbytteren brukte imidlertid sin egen kost, skriver Opp.no.

Norge ledet på det tidspunktet 8-3 og ville gi Nedregotten mulighet til å sette noen steiner på tampen av kampen, noe som skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Skip Thomas Ulsruds lag vant kampen mot England 9-5, men på grunn av reglebruddet er Norge dømt til tap og fratatt seieren. Det norske curlingforbundet har anket avgjørelsen.

Vant mandag

En liten oppreisning fikk det norske laget da det mandag vant 8-7 mot Danmark. Senere mandag, klokken 16, skal de norske herrene i aksjon mot Italia.

Etter fire spilte kamper står det norske laget med to seirer og to tap.

Det norske herrelaget skippes av Thomas Ulsrud og består videre av Steffen Walstad, Høiberg og Magnus Vågberg med Nedregotten som reserve.

De norske damene møter mandag Estland og Sveits.

Her er Marianne Rørvik skip. Øvrige på laget er Kristin Skaslien, Maia Ramsfjell og Pia Trulsen, mens Martine Vollan Rønning er reserve.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!