Curling-gutta til EM-finale

Slo Danmark i dag.

Det norske curlinglaget feide seg til EM-finalen med en overbevisende 7-4-seier over Danmark i dag.

Dermed fortsatte skip Ulsrud fra Snarøen CK den sterke seiersrekken i årets mesterskap hvor det ble ni seire av ni mulige i grunnspillet.

- Det som er så merkelig er at jeg drømte om å komme til finale før mesterskapet begynte. Men jeg hadde enda en drøm også, og det var å ta gull. Det akter vi å fullføre nå, sier Ulsrud til NTB.

Det var knyttet stor spenning til semifinalemotstander Danmark, som endte på annenplass i grunnspillet bak nettopp Norge. Men arvtakeren til Pål Trulsen tok grep fra start og styrte det norske curlinglandslaget til EM-finalen. Den spilles lørdag.

– Det var litt spenning i begynnelsen, men da vi ledet 4-2 før fjerde omgang hadde de aldri noen sjanse. Alt går virkelig Norges vei i dette mesterskapet, sier 36-åringen.

Thomas Ulsrud (36), som aldri har blitt bedre enn nummer tre med sitt skip i et internasjonalt mesterskap, vil dårligst havne på annenplass og sølv.

Danskene ga seg etter niende omgang fredag formiddag. De kan fortsatt nå finalen om de vinner semifinale 3 senere fredag.

(NTB)

PERS ALLEREDE: Sølv i EM er bestenotering for Norge-skip Thomas Ulsrud. I morgen kjemper gutta for EM-gullet. Foto: Scanpix
PERS ALLEREDE: Sølv i EM er bestenotering for Norge-skip Thomas Ulsrud. I morgen kjemper gutta for EM-gullet. Foto: Scanpix Vis mer