VIKTIG:  Cristoffer Svae og Torger Nergaard under Norges andre curlingkamp for dagen, denne gangen mot Sveits. Fotoo: Håkon Eikesdal / Dagbladet
VIKTIG: Cristoffer Svae og Torger Nergaard under Norges andre curlingkamp for dagen, denne gangen mot Sveits. Fotoo: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

Curling-gutta tok dagens andre seier i lappeteppebukser

Vant 5-3 mot Sveits i viktig kamp.

(Dagbladet): En feil fra Sveits i den sjuende omgangen ble utslagsgivende for at Norge kunne innkassere seieren under kveldens kamp i Sotsji.

Norge stjal et poeng fra alpenasjonen da de hadde sistestein, og gikk opp i 4-2 med bare tre omganger igjen.

Fordel inn i siste Så fulgte Christoffer Svae opp med en god takeout tidlig i den åttende omgangen, samtidig som sveitserne fortsatt å svikte med sine steiner.

Men helt mot slutten i åttende kom en flott trippel fra landet uten kystlinje, som dermed gikk for å blanke omgangen, slik at de kunne ta med seg fordelen av sistestein inn i den niende.

Den fordelen utnyttet de ikke godt nok, bare ett poeng i niende omgang gjorde at Norge hadde en ettpoengsledelse og siste stein i den tiende og siste omgangen.

Dagens andre Sisteomgangen ble effektiv eksekvert av de norske gutta.

Thomas Ulsrud hadde små problemer med å sette den siste steinen akkurat der den skulle sitte, sånn at Norge fikk poeng i den tiende omgangen, og vant til slutt 5-3.

Seieren var Norges andre i dag, etter at søndagen startet med en viktig seier mot Storbritannia.

Nå trenger Norge også seier i morgen mot Danmark. De er også avhengig av at Storbritannia slår Kina - slik at de norske herrene kan gå rett til semifinale.

På det norske laget spiller Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Torger Nergård og skip Thomas Ulsrud.