<strong> VIKTIG:</strong>  Cristoffer Svae og Torger Nergaard under Norges andre curlingkamp for dagen, denne gangen mot Sveits. Fotoo: Håkon Eikesdal / Dagbladet
VIKTIG: Cristoffer Svae og Torger Nergaard under Norges andre curlingkamp for dagen, denne gangen mot Sveits. Fotoo: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Curling-gutta tok dagens andre seier i lappeteppebukser

Vant 5-3 mot Sveits i viktig kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En feil fra Sveits i den sjuende omgangen ble utslagsgivende for at Norge kunne innkassere seieren under kveldens kamp i Sotsji.

Norge stjal et poeng fra alpenasjonen da de hadde sistestein, og gikk opp i 4-2 med bare tre omganger igjen.

Fordel inn i siste Så fulgte Christoffer Svae opp med en god takeout tidlig i den åttende omgangen, samtidig som sveitserne fortsatt å svikte med sine steiner.

Men helt mot slutten i åttende kom en flott trippel fra landet uten kystlinje, som dermed gikk for å blanke omgangen, slik at de kunne ta med seg fordelen av sistestein inn i den niende.

Den fordelen utnyttet de ikke godt nok, bare ett poeng i niende omgang gjorde at Norge hadde en ettpoengsledelse og siste stein i den tiende og siste omgangen.

Dagens andre Sisteomgangen ble effektiv eksekvert av de norske gutta.

Thomas Ulsrud hadde små problemer med å sette den siste steinen akkurat der den skulle sitte, sånn at Norge fikk poeng i den tiende omgangen, og vant til slutt 5-3.

Seieren var Norges andre i dag, etter at søndagen startet med en viktig seier mot Storbritannia.

Nå trenger Norge også seier i morgen mot Danmark. De er også avhengig av at Storbritannia slår Kina - slik at de norske herrene kan gå rett til semifinale.

På det norske laget spiller Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Torger Nergård og skip Thomas Ulsrud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer