VM ER I GANG: Her curler Team Canadas skip Brad Gushue mot Sveits i natt, mens Norge vant mot Skottland.<br>Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP/NTB Scanpix
VM ER I GANG: Her curler Team Canadas skip Brad Gushue mot Sveits i natt, mens Norge vant mot Skottland.
Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP/NTB ScanpixVis mer

Curling-VM i Canada

Curling-Walstad vant VM-debuten i Canada

Slo Skottland. 

Norge slo Skottland 9–6 da laget spilte sin første kamp i gruppespillet i årets curling-VM i Canada. Dermed fikk det ferske norske laget en perfekt åpning.

– Dette var en meget bra start for oss. Skottland er et lag vi ikke har klart å slå de siste årene, sa Norges skip Steffen Walstad til VMs hjemmeside.

Det ble en jevn match, men Walstad og laget hans hadde overtaket på skottene hele veien. I andre omgang fikk nordmennene to poeng – kampens første – og etter det var Skottland enten bakpå eller i beste fall likt med Norge.

Etter åtte runder sto det 7–6 til Norge. Niende runde ble poengløs, og først da den aller siste steinen var satt i den aller siste runden, kunne Walstad & co. feire.

Skottene hadde en stein i boet, som lå innenfor den norske, men Norge fikk virkelig uttelling for å ha siste stein. Den brukte skipen til å slå ut skottene og sikre Norge to poeng og fastsette sluttresultatet til 9–6.

Dermed fikk det nye norske laget en god start på et mesterskap der de skal fylle skoene – og buksene – til Thomas Ulsruds lag, som både sportslig og estetisk har satt Norge på verdens curlingkart de siste årene.

Noen av lagene – ikke Norge – rakk å spille to kamper lørdag, men ingen har mer enn en seier så langt.

VM går i byen Edmonton og avsluttes neste helg.

(NTB)