NYTT SØLV: Som i OL ble det sølv på de norske curlinggutta. Igjen ble Canada for gode - selv om det var et annet kanadisk lag som stilte i VM. Her er de norske gutta etter semifinaleseieren mot Skottland: Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Thomas Løvold og Torger Nergard. Foto: Valentin Flauraud, Reuters/Scanpix
NYTT SØLV: Som i OL ble det sølv på de norske curlinggutta. Igjen ble Canada for gode - selv om det var et annet kanadisk lag som stilte i VM. Her er de norske gutta etter semifinaleseieren mot Skottland: Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Thomas Løvold og Torger Nergard. Foto: Valentin Flauraud, Reuters/ScanpixVis mer

Curlinggutta ble utklasset i VM-finalen

Nytt finaletap mot kanadisk motstand.

|||

Norge var sjanseløs mot Canada i VM-finalen i curling for menn i Italia. Det ble nederlag med 9-3.

De norske gutta ga seg etter den åttende omgangen (av ti).

I februar tapte flere av de norske gutta OL-finalen mot Canada i Vancouver. Da stilte canadierne med et helt annet lag enn denne gangen.

Norge slo Canada i grunnspillet i VM, men ble helt utspilt i finalekvalifiseringen og igjen i finalen.

- Ut fra det som er vist i denne kampen, er det ikke annet enn fortjent. Canada har spilt meget godt, sa Pål Trulsen, som var ekspertkommentator på TV.

Han ledet Norge til seier under OL i 2002. Da ble Canada slått etter en thriller.

Spenning var det lite av denne gangen. Canada klinte til i første omgang og skaffet seg direkte en 3-0-ledelse. Den starten dikterte langt på vei resten av kampen. Det sto 5-1 etter tre omganger.

For Norge var skip Thomas Ulsrud uaktuell i VM på grunn av sykdom i familien. I stedet styrte Torger Nergård spillet for Norge. Med seg hadde han Christoffer Svae, Håvard Vad Petersson og Thomas Løvold.

Norge har tre VM-gull. Det siste kom i 1988. Canada er helt overlegen på toppen av adelskalenderen.

(NTB)