TAR ANSVAR: Torger Nergård stepper inn som skip i VM, og sørget for brakseier mot Frankrike i dag. Foto: Scanpix/REUTERS/Valentin Flauraud
TAR ANSVAR: Torger Nergård stepper inn som skip i VM, og sørget for brakseier mot Frankrike i dag. Foto: Scanpix/REUTERS/Valentin FlauraudVis mer

Curlinggutta herjet med Frankrike og Sverige

Slo tilbake med solide seirer i VM.

|||Etter en kantete start på VM slo curlinggutta tilbake med 9-3-seier over Frankrike og 7-4 mot Sverige.

Klovnebuksene fra OL i Vancouver er byttet ut. Mot Frankrike spilte Norge med blå firkantbukser. Mot Sverige benyttet Torger Nergård og hans lag seg av bukser med røde, hvite og grå ruter.

De norske curlingherrene åpnet med 4-5 mot Skottland, men 1. påskedag kom første seier i årets VM i Italia.

Norge ledet 6-2 etter fem omganger, og da det sto 9-3 etter åtte omganger ga Frankrike opp. På grunn av sykdom i familien er ikke skip Thomas Ulsrud med i årets verdensmesterskap. Torger Nergård stepper inn i hans rolle, mens Thomas Løvold kommer inn på laget.

Norge vant åpningsomgangen 2-0 etter et offensivt parti med flere steiner i spill. Norge lå inne med tre røde steiner i huset i omgang to, men Frankrikes skip Thomas Dufour ryddet opp og blanket omgangen med sistesteinen.

Norge stjal et poeng i den tredje omgangen etter å ha guardet en bestestein på firefoten. Etter en dobbel takeout slo Frankrike tilbake og vant omgang fire 2-0. I omgang fem slo Norge tilbake med 3-0.

Franskmennene tok et poeng i omgang seks før det ble heftig guardspill i den sjuende omgangen. Nergårds dobbeltforsøk fungerte ikke og Dufour forsøkte å «splitte» boet. Nergård hadde ingen enkel oppgave, men valgte å dra åttefoten mot to franske steiner. Det ga Norge ett poeng. Etter at Dufour feilet i omgang åtte og Norge økte ledelsen til 9-3 ga Frankrike opp.

Senket Sverige
Seier ble det også mot Sverige i søndagens siste kamp. Da Norge økte til 7-4 med 2-0 i omgang ni ga Per Carlsén og de andre svenske curlinggutta opp. Svenskene har fått en forferdelig start på VM med tre strake tap.

Norge tok tidlig kontroll i kampen mot de blågule naboene. Carlsén prøvde med en dragning, og den passerte hårfint første stein, men ble for kort for åttefoten og Norge kunne stjele ett poeng.

I omgang to utlignet Sverige etter at det ble litt fram og tilbake bak den norske senterguarden.

I den tredje omgangen var svenskene på tynn is. Flere feil gjorde at Norge sikret tre poeng selv om svenskene hadde en dobbeltmulighet. Svenskene blanket omgang fire før de fikk 2-0 i den femte. Nergård misset mot slutten og Carlsén kunne sikre to steiner. Viseskip Løvold kostet febrilsk, men det var ikke nok.

Omgang seks ble også blanket før svenskene stjal ett poeng i omgang sju.

Norge kunne knepet tre poeng i omgang åtte, men Nergård tok ikke vare på muligheten og det sto 5-4 før det som skulle bli siste omgang. Med 2-0 i den niende ga svenskene opp.

I tillegg til Nergård og Løvold spiller Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson på det norske VM-laget. Norge ligger på delt tredjeplass med 2-1 i vunnet-tapt. Leder gjør Skottland og Canada med 3-0.

(NTB)