Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Curlinggutta klare for semifinale i VM

Tok sin åttende strake seier da Sverige fikk bank.

KUNNE SE LANGT ETTER SEIEREN: De svenske curlinggutta fikk bank av Norge som er i storform om dagen. Foto: REUTERS/Andy Clark
KUNNE SE LANGT ETTER SEIEREN: De svenske curlinggutta fikk bank av Norge som er i storform om dagen. Foto: REUTERS/Andy Clark Vis mer

Thomas Ulsruds norske curlinglag fortsetter sin seiersrekke i VM. Lørdag ble Sverige knust i semifinalekvalifiseringen.

Det så bekmørkt ut etter fire tap på de seks første kampene i årets curling-VM, men så snudde det. Laget vant sine fem siste grunnseriekamper og avsluttet med seier over ellers suverene Canada.

Deretter ble Frankrike slått 5-4 etter forlengning i fredagens skillekamp, før de svenske grunnserietreerne kom til kort i semifinalekvalifiseringen. Niklas Edins lag tok ledelsen 1-0 i første omgang, men siden var det bare Norge.

Norge slo tilbake med tre poeng i 2. omgang, og stjal deretter ett, to og ett poeng i hver av de tre påfølgende omgangene.

Dermed sto det 7-1 til Norge. Sverige reduserte med ett poeng i 6. omgang. Etter to blanke omganger takket svenskene for kampen.

Norge møter Skottland i semifinalen natt til søndag norsk tid. Vinneren møter vertslandet Canada i finalen søndag.

På det norske laget spiller Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Torger Nergaard og Ulsrud.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media