Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Curlinggutta klarte ikke å forsvare EM-gullet

Sverige seiret etter nervepirrende finale.

BITTERT TAP FOR SØTA BROR: Thomas Ulsrud og Norge maktet ikke å ta sitt tredje strake EM-gull.  

Foto: JANERIK HENRIKSSON / NTB scanpix
BITTERT TAP FOR SØTA BROR: Thomas Ulsrud og Norge maktet ikke å ta sitt tredje strake EM-gull. Foto: JANERIK HENRIKSSON / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en svært nervepirrende finale i curling-EM lørdag, men Sverige spilte meget godt og vant til slutt 8-5 over Norge.

Thomas Ulsruds lag greide dermed ikke å vinne EM for tredje gang på rad, men det ble i stedet norsk medalje for sjette gang på rad.

Det ble en jevn åpning på EM-finalen, med stillingen 2-1 til Norge etter fire omganger. I femte og sjette omgang leverte svenskene på høyt nivå og rykket fra med fire poeng.

I den sjuende omgangen var Norge presset og måtte ta poeng. Thomas Ulsrud leverte en glimrende sistestein og knappet inn to poeng for Norge til 5-4.

Mot slutten økte svenskene sin ledelse og Norge maktet ikke å ta igjen ledelsen. I siste periode la Norge to steiner inn i boet, men svenskenes skip Niklas Edin kunne med sistesteinen enkelt slå dem ut og sikre gullmedaljen.

Med sin 8-5-seier tar Sverige over EM-tittelen, som Norge har hatt de siste to årene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!