Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Curlinggutta må ut i semifinale-kvalik

Avsluttet grunnspillet med to tap.

AVSLUTTET MED TO TAP: Thomas Ulsruds lag tapte onsdag 5-6 for Frankrike etter en ekstraomgang, fulgt av 6-7 mot grunnseriens beste lag Sverige. Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann
AVSLUTTET MED TO TAP: Thomas Ulsruds lag tapte onsdag 5-6 for Frankrike etter en ekstraomgang, fulgt av 6-7 mot grunnseriens beste lag Sverige. Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske curlingherrene hadde muligheten å sikre seg en plass i kamp om en direkte plass i EM-finalen, men tapte sine to siste kamper i grunnspillet.

Dermed ble det delt tredjeplass med Danmark etter seks seirer og tre tap, og de to lagene møtes torsdag i semifinalekvalifisering.

Thomas Ulsruds lag tapte onsdag 5-6 for Frankrike etter en ekstraomgang, fulgt av 6-7 mot grunnseriens beste lag Sverige.

Norge var i føringen 4-2 mot Frankrike, men det franske laget kom tilbake og var oppe i 5-4 før tiende omgang. Der greide Thomas Ulsrud bare ett poeng slik at kampen gikk til ekstraomgang, hvor Frankrike hadde fordelen med siste stein. Den utnyttet de.

Norge hadde en ny sjanse til å sikre plass i finalekvalifiseringen da Sverige ventet i siste kamp. Svenskene tok tidlig en 4-1-ledelse med tre poeng i tredje omgang. Ved hjelp av to topoengere greide Norge å utligne. Det sto 6-6 før siste omgang, men svenskene hadde siste stein og brukte den til å avgjøre.

Det norske laget er ute etter sin tredje strake EM-triumf. Om det skal gå, må tre strake kamper vinnes i sluttspillet. Først må danskene slås, deretter venter taperen av kampen mellom Sverige og Tsjekkia i semifinale.

Finalen spilles lørdag.

I kvinneklassen gikk Norge ubeseiret gjennom grunnspillet i B-gruppen og er stor favoritt til å sikre opprykk.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!