Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Curlinggutta med surt tap i nabokampen

Til tross for tryllekunst-stein fra Ulsrud.

FØRSTE TAP: Skip Thomas Ulsrud (midten) satte kampens beste stein, men den standarden varte ikke kampen ut - verken for ham eller lagkameratene. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE TAP: Skip Thomas Ulsrud (midten) satte kampens beste stein, men den standarden varte ikke kampen ut - verken for ham eller lagkameratene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge-Sverige 4-5:

(Dagbladet:) Norge gikk på sitt første nederlag i OLs curlingturnering da de møtte Sverige i dag.

Etter tre strake seirer mot motstand som ikke var regnet blant lekenes favoritter - USA, Russland og Tyskland - var det tøffere og mer nerve i møtet med de blågule naboene.

Kampens høydepunkt Iført flaggmønstrede bukser var det Norge som måtte starte med første stein i omgang én. Den endte blankt - 0-0 - og Sverige beholdt dermed siste stein i omgang to. Da gikk svenskene opp i 1-0.

I tredje omgang kom kampens høydepunkt, spesielt for oss som så på med norske øyne:

Thomas Ulsrud sto klar med siste stein. Det eneste håpet han hadde, var å sende den avgårde med stor fart i retning av en svensk stein som lå plassert helt ute ved vantet - og håpe at den norske etter sammenstøtet kunne lure seg inn i boet.

- Jeg gir ham fem prosent sjanse for å lykkes, sa TV2s curlingekspert Sander Rølvåg.

Mer trengte ikke Ulsrud. Manøveren ble et kunststykke.

- Har du sett! skrek kommentatorene.

- Det verste jeg har sett på en curlingbane, fulgte de opp, mens Ulsrud gliste bredt.

Spenning til siste omgang Dessverre ble det ikke mer å juble for.

Sverige vant 2-0 i fjerde omgang, med siste stein, og stjal deretter til seg 1-0 da Norge var sist ut i runden etter. Dermed 1-4 etter halvspilt kamp.

Norge tok seg nærmere. På et tidspunkt var presset så stort på nabolandets skip Niklas Edin at han kastet kosten sin i isen i fortvilelse over eget spill. Inn i den siste omgangen hadde Norge siste stein på stillinga 3-5.

Men Sverige holdt unna. Thomas Ulsruds nest siste forsøk gikk ikke dit det skulle, og Sverige vant dermed til slutt 5-4.

 - Det ble en del enkle feil. Vi traff mindre stein enn svenskene, enkelt sagt, oppsummerer ekspert Sander Rølvåg på TV2.

• Curlingturneringen fortsetter med to kamper for de norske gutta i morgen - mot Canada 06.00, og Kina 16.00

Hele Norges coronakart