UTE: Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap gikk på sitt annet tap i EM for Sverige. Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap. Foto: Georgios Kefalas/Keystone via AP
UTE: Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap gikk på sitt annet tap i EM for Sverige. Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap. Foto: Georgios Kefalas/Keystone via APVis mer

Curling-EM:

Curlinggutta røk mot Sverige i EM-semifinalen

3-8-nederlag.

Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap gikk på sitt annet tap i EM for Sverige. Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap.

Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i semifinalen og samtidig også en plass i OL ved å bli blant de fire beste i årets europamesterskap.

Nå blir det spill om bronsen for Ulsrud fredag kveld.

Niklas Edin og hans svenske lagkamerater tok to poeng i den første omgangen torsdag. Det ble rapportert om at Norges Christoffer Svae bommet litt på sine steiner, mens Torger Nergaard måtte rydde opp. Håvard Vad Petersson spiller også på det norske laget.

Thomas Ulsrud valgte å blanke den andre omgangen. I den tredje klarte Edin å «stjele» to poeng da Norge hadde siste stein.

Ulsrud klarte bare å redusere til 1-4 i den fjerde omgangen, slik at Edin fikk fordelen av siste stein i den neste. Svensken ble tvunget til å ta ett poeng i femte omgang, og ledet 5-1 halvveis.

Svenskene stjal så et nytt poeng i den sjette omgangen før Ulsrud reduserte til 3-6 i den sjuende. Etter ytterligere to svenske poeng i de to neste omgangene måtte Ulsrud gi tapt med 3-8 etter ni omganger.

(NTB)