Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Curlinggutta rotet bort muligheten til semifinale i høydramatisk omspillskamp

Tapte for Storbritannia.

GOD STEMNING: Til tross for at manager Pål Trulsen, skip Thomas Ulsrud og resten av den norske gjengen måtte tidlig opp tirsdag, klarte de å holde både humøret og nivået på spillet oppe. Det ble likevel tap. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
GOD STEMNING: Til tross for at manager Pål Trulsen, skip Thomas Ulsrud og resten av den norske gjengen måtte tidlig opp tirsdag, klarte de å holde både humøret og nivået på spillet oppe. Det ble likevel tap. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter gårsdagens forsmedelig tap for naborival Danmark, måtte Norge i dag tidlig ut i en omspillskamp mot Storbritannia om retten til å spille OL-semifinale.

Thomas Ulsrud og kompani slo britene i gruppespillet, men i dag skulle det ikke gå sånn.

Etter fire strake 1-0-perioder til laget med sistestein, tok gutta med malingsbuksene to poeng i den femte perioden, og gikk opp i 4-2. Den ledelsen så det ikke som David Murdoch og resten av Storbritannias lag skulle ta inn.

Men så utlignet britene med to poeng i den åttende perioden.

Deretter tvang de Norge til å ta ett poeng i den niende, sånn at Murdoch fikk fordelen av siste stein i den siste perioden. Med 5-4 til Norge kunne skipen avgjøre med en perfekt sistestein, og det gjorde han.

Storbritannia fikk dermed to poeng i den tiende, noe som holdt til å fastsette sluttresultatet til 6-5.

- Dette er jævlig surt. Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle stå her med dere nå og snakke om et tap, sier skip Thomas Ulsrud til Dagbladet.

- Vi spiller jo bra, men har mye uflaks og ting har ikke gått helt vår vei.

Nå venter Sverige i semifinalen for britene. Den kampen spilles klokka 16:00 norsk tid onsdag. I den andre semifinalen møtes Canada og Kina.

Hele Norges coronakart