Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Curlinggutta slått etter forlengning

Sverige knep EM-gullet i curling for menn. En dragning av skip Niklas Edin i første ekstraomgang ga 6-5-seier over Thomas Ulsruds norske lag i finalen.

TAPTE: Thomas Ulsrud og co. Foto: NTB Scanpix
TAPTE: Thomas Ulsrud og co. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Thomas Ulsrud og hans menn sikret seg sin 10. EM-medalje på rad, men de greide ikke å feire jubileet med gull. Fasiten siden 2007 er nå to gull, seks sølv og to bronse.

Sverige tok ledelsen med ett poeng i første omgang. Norge utlignet to ganger, men kom seg aldri foran, og med sistestein i forlengningen greide Edin å styre unna fellene Ulsrud og hans menn la ut for ham og ta det nødvendige poenget.

Sverige ledet 3-1 etter å ha «stjålet» ett poeng i 5. omgang, men to norske poeng i 6. omgang betydde 3-3. Sverige slo tilbake med to poeng i 9. omgang, men Norge svarte med to helt nødvendige poeng i 10. og siste ordinære omgang.

Dermed ble det forlengning, som endte med svensk jubel. Også i fjorårets VM og i EM for to år siden vant Sverige over Norge i finalen.

På Ulsruds sølvlag spilte Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling