Curlinggutta slått etter forlengning

Sverige knep EM-gullet i curling for menn. En dragning av skip Niklas Edin i første ekstraomgang ga 6-5-seier over Thomas Ulsruds norske lag i finalen.

TAPTE: Thomas Ulsrud og co. Foto: NTB Scanpix
TAPTE: Thomas Ulsrud og co. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thomas Ulsrud og hans menn sikret seg sin 10. EM-medalje på rad, men de greide ikke å feire jubileet med gull. Fasiten siden 2007 er nå to gull, seks sølv og to bronse.

Sverige tok ledelsen med ett poeng i første omgang. Norge utlignet to ganger, men kom seg aldri foran, og med sistestein i forlengningen greide Edin å styre unna fellene Ulsrud og hans menn la ut for ham og ta det nødvendige poenget.

Sverige ledet 3-1 etter å ha «stjålet» ett poeng i 5. omgang, men to norske poeng i 6. omgang betydde 3-3. Sverige slo tilbake med to poeng i 9. omgang, men Norge svarte med to helt nødvendige poeng i 10. og siste ordinære omgang.

Dermed ble det forlengning, som endte med svensk jubel. Også i fjorårets VM og i EM for to år siden vant Sverige over Norge i finalen.

På Ulsruds sølvlag spilte Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer