VIKTIG SEIER: Etter åpningstapet mot Canada har Thomas Ulsrud og Norge tre strake seire. Foto: AP
VIKTIG SEIER: Etter åpningstapet mot Canada har Thomas Ulsrud og Norge tre strake seire. Foto: APVis mer

Curlinggutta slo ubeseirede Sveits

Tre på rad.

|||Det norske curlinglandslaget trives i klovnebuksene. Tyskland og Sveits ble begge slått 7-4 i går.

Dagen ble innledet med et stort innslag om det norske landslaget på det populære amerikanske morgenshowet Today Show. Der ble curlingguttas modige buksevalg hyllet.

Noen timer senere leverte de også varene i hallen. Thomas Ulsrud og co. hadde få problemer med Tyskland. 7-4-seieren ble trygget med ett poeng i siste omgang.

- Det var greit å vinne på en dag da vi ikke var helt på topp, sa Ulsrud til VG Nett.

I tredje og femte omgang sikret Norge to poeng. Ulsrud hadde en treffprosent på 87 i kampen. Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae var begge bedre med 89 prosent.

- Vi var litt heldige som ledet etter de fem første omgangene, men heldigvis gjorde tyskerne flere feil enn oss, sa trener Ole Ingvaldsen.

I kveldskampen (i natt, norsk tid) var ubeseirede Sveits motstander, men igjen lyktes Norge. Laget fikk en god start med to poeng i første omgang og ga aldri fra seg ledelsen. Kampen var likevel spennende helt til Ulsrud sendte i vei den aller siste stenen. Den traff som den skulle, og Norge tok de to siste poengene.

Norge har tre strake seirer etter det knepne tapet mot Canada i åpningskampen.

På det amerikanske frokostprogrammet kom det fram at curlinggutta elskes i hallen i Vancouver. Buksene er den store snakkisen, og en tilskuer forklarte hvorfor buksene er det rette valget for det norske landslaget:

- Det er psykologi. De sier: Vi er et bedre lag, vi har kulere bukser enn dere.

OL ble innledet med et marginalt tap for Canada, men siden er både USA og Tyskland beseiret.

(NTB)