Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Curlinggutta til semifinalen

Skip Pål Trulsen og Norge nærmer seg OL-medalje. I natt slo de Sverige og natt til torsdag venter Sveits i OL-semifinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges slo Sverige 9-8 etter ekstraomgang i sin siste grunnseriekamp. Skip Pål Trulsen avgjorde med sistestein i ekstraomgangen etter en jevn og spennende kamp med godt spill fra begge lag.

Svenskene må møte grunnserievinner Canada, regnet som verdens beste lag, i semifinalen.

Norge møtte Sveits i OLs åpningskamp og tapte da knepent. Nå får det norske laget en mulighet til revansj.

Lagene fulgte hverandre i nattas kamp. Norge tok ledelsen med to poeng i 2. omgang, svenskene svarte med to i den neste, Norge scoret to poeng til i 4. omgang, men Sverige utlignet til 4-4 halvveis.

Norge ledet 5-4, Sverige 6-5, før svenskene økte til 7-5 ved å «stjele» ett poeng. Det kunne blitt utslagsgivende, men så satte svenskenes ellers meget gode skip Peja Lindholm en mislykket stein, og Trulsen sikret tre norske poeng i 9. omgang.

Sverige måtte nøye seg med å utligne til 8-8 i siste ordinære omgang, Norge fikk sistesteinen tilbake og brukte den til å avgjøre kampen.

På det norske laget spilte Bent Ånund Ramsfjell, Flemming Davanger, Lars Vågberg og skip Trulsen.

MOT MEDALJE?</B> En kamp skiller Pål Trulsen og Norge fra minst sølv.
Hele Norges coronakart