FINALEKLARE: Torger Nergård, Thomas Løvold, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson spiller i morgen VM-finale mot Canada. Foto: REUTERS
FINALEKLARE: Torger Nergård, Thomas Løvold, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson spiller i morgen VM-finale mot Canada. Foto: REUTERSVis mer

Curlinggutta til VM-finalen

Kan få revansje mot Canada.

|||Norges curlingherrer er klar for VM-finale søndag. Skottland ble slått 9-7 i semifinalen.

Motstander i finalen blir Canada. Norge slo canadierne i grunnspillet, men ble utklasset av samme motstander i finalekvalifiseringen fredag.

- I finalen må vi opp på det nivået som vi spilte på i kampen mot Canada i grunnspillet. Spiller vi som vi gjorde i semifinalen, er det ikke bra nok. Canada er store favoritter, sa skip Torger Nergård til NTB.

Det er første gang Nergård og co. skal spille VM-finale. Deres beste resultat i VM fra før er bronse.

- Dette smakte bra. Vi er kjempefornøyde med å komme til finale, men vi må ikke bli for fornøyde, fortalte Nergård.

I lørdagens semifinale ledet Norge 7-3 halvveis ut i kampen etter tre poeng i den femte omgangen. Skottene kjempet for å kneppe igjen forspranget, men måtte til slutt gi tapt med to poengs margin.

- Vi fikk et bra overtak med to poeng i tredje omgang og klarte å presse dem til bare å ta ett poeng i fjerde. Da vi tok tre poeng i femte omgang, hadde vi god kontroll. Men det ble likevel litt mer spennende enn vi hadde tenkt, sa Nergård.

Norge tok OL-sølv i Vancouver etter tap for Canada i finalen. Canadierne stiller med et helt nytt lag i VM. Skip Thomas Ulsrud er ikke med for Norge i VM. Han meldte avbud på grunn av sykdom i familien, men han bidrar med tett telefonkontakt etter kampene.

Nå styrer Torger Nergård spillet for Norge. Med seg på laget har han Christoffer Svae, Håvard Vad Petersson og Thomas Løvold.

(NTB)