Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Curlinghallen er nok ikke et prioritert sted å sprenge. Vi får i alle fall håpe det

Ulsrud «ser ikke bort ifra at det kan smelle» i Sotsji.

 TROR TERROR KAN FOREKOMME Det norske curlinglandslagets Thomas Ulsrud utelukker ikke terrorhendelser i Sotsji. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TROR TERROR KAN FOREKOMME Det norske curlinglandslagets Thomas Ulsrud utelukker ikke terrorhendelser i Sotsji. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SNARØYA (Dagbladet): Neste fredag ankommer skip Thomas Ulsrud og resten av det norske curlinglandslaget russiske Sotsji.

OL-byen ligger i Kaukasus-området, hvor russiske spesialstyrker den siste måneden har gjennomført flere anti-terror-operasjoner. Terrortrusselen er reell. Det ble bekreftet seinest da to selvmordsbombere drepte 34 mennesker fordelt på to aksjoner i Volgograd 29. og 30. desember.

- Alle OL er jo egentlig et terrormål, mer eller mindre. I London var det sikkert også mange som hadde lyst til å gjøre mye faenskap, men det skjedde heldigvis ikke. Jeg håper og tror at det ikke skjer i Russland heller, men man vet jo aldri, sier Thomas Ulsrud til Dagbladet.

- Curling ikke prioritert Den populære curleren forteller at han ikke tenker for mye på det skumle trusselbildet som er tegnet foran mesterskapet.

- Men jeg må liksom ikke ta lokalbussen i Sotsji. Hvis det skjer noe, tror jeg det er der det kan skje. Inne i OL-landsbyen og på arenaene tror jeg vi er trygge, sier Ulsrud.

Han anser ikke sannsynligheten for at hans egen sport blir rammet som stor.

- Curlinghallen er nok ikke et prioritert sted å sprenge. Vi får i alle fall håpe det. Curling er ikke noe høyrisikomål, for å si det sånn.

- Frykter du at det skal skje noe?

- Hva skal jeg si da. Det er klart det er ikke morsomt når det smeller to bomber, sånn som det gjorde nylig.

- Jeg blir veldig overrasket hvis de (terrorister, journ. anm.) klarer å få til noen sprell inne i OL-arenaene, men at det kan smelle andre steder, ser jeg ikke bort ifra, sier Ulsrud.

Råd fra PST - Vil du ha terrortanker i bakhodet mens du er i Sotsji?

- Nei, og jeg tror ikke de andre gutta på laget vil ha det, heller.

Via curlingforbundet har han og lagkameratene fått råd fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om hvilke forholdsregler de bør ta under oppholdet.

- Det siste var at vi skal høre med de i leiren hvis vi skal ut. Da skal vi si ifra hva planen er - hvor vi skal, så kommer vi til å få tilbakemelding på om det er lurt. Jeg går ut ifra at det blir en fortløpende vurdering, sier Ulsrud.

Curlinglandslaget spiller første kamp mot USA 10. februar.

Hele Norges coronakart