IKKE TIL SOTSJI:  Marianne Rørvik og de norske curlingjentene kollapset i den åttende runden. Dermed blir det ingen OL-tur.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
IKKE TIL SOTSJI: Marianne Rørvik og de norske curlingjentene kollapset i den åttende runden. Dermed blir det ingen OL-tur. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Curlingjentene kollapset og mistet OL-billetten

Ledet med tre runder igjen i den avgjørende kampen.

De norske curlingjentene ledet 4-3, men i åttende omgang brast OL-drømmen. Japan scoret seks poeng på en omgang og tok den siste billetten til Sotsji.

Skip Marianne Rørvik og co. øynet en plass i Sotsji-OL da Norge i sjuende omgang tok ledelsen for annen gang i kvalifiseringsfinalen. Lite tydet da på at det norske laget skulle gå på en smått utrolig stjernesmell like rundt hjørnet.

Norge bommet og bommet i åttende omgang. Enten ble steinene curlet fort kort eller de endte utenfor boet. De to steinene curlingjentene fikk i boet, ble lett slått ut. Japanerne trodde neppe det de så de heller, men med sistestein sikret skip Ayumi Ogasawara enkelt seks poeng og vendte 3-4 til 9-4.

Lagene fortsatte en omgang til. Der sikret Japan seg ett poeng til, så ga Norge opp og takket for kampen.

Dermed slo Japan følge med Kina til OL. Kineserne ordnet OL-billetten med 7-6-seier over japanerne tidligere søndag.

Japan var først i føringen med 1-0, men i annen og tredje omgang tok Norge henholdsvis to og ett poeng. Deretter slo asiatene tilbake med to ettpoengere før Norge ordnet 4-3.

Norge tok seg til den andre kvalifiseringsfinalen ved å bli nummer tre i gruppespillet. Rørvik og co. vant skillekampen mot Tyskland lørdag.

Det norske herrelandslaget er allerede klar for Sotsji-lekene.

(NTB)