Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Curlingklovnene» vinner på banen og på Facebook

Slo Kina 7-5, og nærmer seg 150 000 fans.

PUBLIKUMSFAVORITTER: Skip Thomas Ulsrud (t.h.), Christoffer Svae (t.v.) og Håvard Vad Petersson i aksjon i seieren over Kina i Vancouver Olympic Centre fredag. «Curlingklovnene»  har blitt et internettfenomen takket være sine fargesprakende benklær. Foto: Lise Åserud / Scanpix
PUBLIKUMSFAVORITTER: Skip Thomas Ulsrud (t.h.), Christoffer Svae (t.v.) og Håvard Vad Petersson i aksjon i seieren over Kina i Vancouver Olympic Centre fredag. «Curlingklovnene» har blitt et internettfenomen takket være sine fargesprakende benklær. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den norske toeren, Christoffer Svae, hadde neppe i sine villeste fantasier forestilt seg hvilket OL-fenomen han var i ferd med å skape da han ble sendt ut på buksejakt på vegne av det norske curlinglandslaget.

De fargesprakende benklærne har nemlig utviklet seg til å bli et verdensomspennede Facebook-fenomen siden skip Thomas Ulsrud og Co. inntok OL-isen i Vancouver.

Gruppa «The Norwegian Olympic Curling Team's Pants» er i voldsom vekst, og er i ferd med å nærme seg 150 000 medlemmer.

Blant de som har latt seg sjarmere, er den amerikanske golfprofilen John Daly, som selv tok i bruk samme type bukser da han gjorde comeback på PGA-touren i fjor.

- Ta en nærmere kikk på curlinglaget mitt fra Norge, skriver Daly på sin Twitter-profil, og lenker til en bildeserie hos den amerikanske kringkastingsgiganten NBC, som har gjort et poeng ut av likheten mellom den sammenfallende klessmaken hos golferen og de norske curlingherrene.

Avgjorde med siste steinSelv om klovnebuksene gir assosiasjoner til mer tradisjonelle sirkusmanesjer enn hva man finner i OL, er det mer alvorlige hensikter over det de norske herrene foretar seg på isen.

Igjen avgjorde Thomas Ulsrud med kampens siste stein da han scoret to poeng i siste omgang da curlinggutta slo Kina 7-5 fredag.

En uheldig norsk stein i nest siste omgang førte til at kineserne scoret to poeng i den omgangen og utlignet den norske ledelsen. Men med siste stein i siste omgang hadde Norge fortsatt kontroll. Ulsrud utnyttet det på beste vis, og de norske «curlingklovnene» tok sin fjerde strake seier.

Laget som med sine fargerike bukser har fått enorm oppmerksomhet, vunnet mange tilhengere og også fått en del kritikere, har vist at de spiller curling på høyde med de beste. Bare hjemmefavoritt Canada har slått dem, i en jevn åpningskamp som ble avgjort etter forlengning.

Siden er USA, Tyskland, Sveits og Kina slått, og i morgen venter sisteplasserte Danmark.

De fire beste etter ni kamper i grunnspillet går til semifinale.

(Dagbladet.no/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!