Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Alex (21) endelig kom seg fra Australia til England, ble kampen avlyst. Så fikk han en utrolig gave

- Jeg tenkte kjæresten min ville hate meg.

FIKK MØTE LAGET: Alex Ollier fikk møte hele laget, og fikk en signert drakt. Foto: Privat
FIKK MØTE LAGET: Alex Ollier fikk møte hele laget, og fikk en signert drakt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australske Alexander Ollier (21) har vært fan av det engelske tredjedivisjonslaget Rochdale siden han så dem spille i 2007. Både Alex og faren holder med laget, etter at faren en periode bodde i Bamford - et steinkast unna Rochdales hjemmebane, Spotland.

I januar tok Alexander den over 16 000 kilometer lange veien fra Australia til Manchester, kun for å se favorittlaget spille. Men da han endelig kom fram, ble kampen avlyst grunnet frost i banen.

- Det var kjedelig at kampen ble avlyst, men det var jo litt morsomt også. Hva er oddsen for at slikt skal skje? Da jeg fant det ut, gikk jeg i klubbutikken for å kjøpe en drakt til faren min, sier Ollier til Dagbladet.

Sendte mail for å takke Der kom han i prat med en av de ansatte, og fortalte hva som hadde skjedd.

- Vi lo litt av det, og så inviterte han meg til å ta en tur inn på stadion.

Ollier sendte senere en mail til klubben for å takke, og fortalte at han var helt overveldet over den hyggelige gesten. Da la klubben ut en uttalelse på sine nettsider, som avisa Manchester Evening News så plukket opp. Det fikk også ligasponsoren SkyBet med seg.

Og der startet eventyret for 21-åringen. 

- Tenkte kjæresten min ville hate meg - Ligasponsoren tilbød seg å fly meg over, slik at jeg kunne få sett laget spille. Det første jeg tenkte var at kjæresten min kom til å hate meg for at jeg skulle reise igjen. Det neste jeg tenkte, var at jeg ikke trodde på det. Du hører at slikt skjer med andre mennesker, men ikke en selv, forteller Ollier.

HYGGELIG: Alex sitter igjen med mange gode minner etter turen, og gleder seg til han får dratt tilbake. Foto: Privat
HYGGELIG: Alex sitter igjen med mange gode minner etter turen, og gleder seg til han får dratt tilbake. Foto: Privat Vis mer

14. april landet Ollier helt alene på flyplassen i Manchester, og når Dagbladet snakker med ham tirsdag ettermiddag, har han fortsatt ikke kommet seg helt hjem til Australia, etter flere dager i England. Heldigvis vant også favorittlaget, 3-0 mot Blackpool på lørdag.

- Turen og opplevelsen har vært helt fantastisk. Jeg kommer til å fortelle barna og barnebarna mine om dette. Det er vanskelig å beskrive følelsen av å møte spillere som Grant Holt, som har scora mål i Premier League. Det var helt utrolig. Spillerne lurte jo også på hvorfor i alle dager jeg hadde kommet over dit for å se dem, men etter å ha fortalt historien min, forstod de, forteller en jetlag-prega Ollier via Facebook. 

Selv om det er en lang reisevei for unggutten, er han ikke i tvil om at han vil tilbake.

- Kanskje etter jul, det kommer an på pengene.

UFORGLEMMELIG: Alex Ollier fikk en gave han sent vil glemme. Foto: Privat
UFORGLEMMELIG: Alex Ollier fikk en gave han sent vil glemme. Foto: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart