RYGGPLAGER: Nicklas Bendtner slet seg gjennom 114 minutter med en ryggskade mot Dundalk.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
RYGGPLAGER: Nicklas Bendtner slet seg gjennom 114 minutter med en ryggskade mot Dundalk. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Nicklas Bendtners skjulte smerter

Da alle RBK-spillerne jublet, sto Bendtner igjen helt alene for seg selv. Nå hylles han

Det så kanskje rart ut, men Nicklas Bendtner hadde en god grunn til å ikke ta del i den kollektive lagfeiringen ved hjørneflagget. Nå hylles dansken av sin største konkurrent i Rosenborg.

LERKENDAL (Dagbladet): Åtte minutter ut i første ekstraomgang, i det 98. spilleminutt, headet innbytter Matthias Vilhjalmsson inn scoringen som sendte Rosenborg-videre til 3. kvalifiseringsrunde i Champions League.

Det utløste naturlig nok ville jubelscener på Lerkendal, både hos fansen, støtteapparatet og spillerne, som samlet seg i en flokk ved cornerflagget.

Der var samtlige utespillere med, utenom én mann: Nicklas Bendtner.

Synet av en dansk stjernespiss som sto igjen helt alene i 16-meteren, langt unna lagkompisene som feiret sammen i en klynge, var noe pussig. Bendtner ruslet i stedet forsiktig tilbake til egen halvdel, før etter hvert kompisen Mike Jensen kom bort.

Noen kunne kanskje tenke at den avmålte feiringen kunne ha sammenheng med at det var spisskonkurrent Vilhjalmsson som ble den store helten enda en gang.

Forklaringen

Det er imidlertid ikke riktig. Bendtner hadde så vondt i ryggen på det tidspunktet at han rett og slett ikke maktet å slippe seg løs i feiringen sammen med lagkompisene.

PROBLEMET: Her pådrar Nicklas Bendtner seg ryggskaden som plaget ham gjennom store deler av gårsdagens kamp mot Dundalk.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
PROBLEMET: Her pådrar Nicklas Bendtner seg ryggskaden som plaget ham gjennom store deler av gårsdagens kamp mot Dundalk. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Nicklas hadde en god grunn. Han droppet nok feiringen på grunn av den vonde ryggen. Det er ingen krig mellom oss, tvert imot. Forholdet mellom meg og Nicklas er veldig bra. Han er en av mine beste venner her. Vi drar ofte ut og drikker kaffe sammen, forteller Vilhjalmsson til Dagbladet.

- Nicklas er en fantastisk spiller, som jeg har lært mye av. Jeg vil spille fra start, men ikke på bekostning av ham. Jeg håper at vi kan spille sammen fra start. Kanskje med meg på topp og Nicklas på midtbanen? sier islendingen og smiler lurt.

Til Dagbladet sier Bendtner at han ikke synes det er en dum idé.

- Det kan sikkert funke det. Matthias er en god venn og en god fotballspiller. Det var en fantastisk følelse å se headingen hans gå i mål, selv om jeg ikke orket å ta del i målfeiringen, forteller den tidligere Arsenal- og Juventus-spilleren til Dagbladet.

Hylles for innstillingen

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tror ikke danskens ryggskade er alvorlig.

- Nicklas fikk en smell i ryggen tidlig i kampen, men han klarte likevel å flytte seg rundt og gjøre en fantastisk jobb for oss, ikke minst på dødballer. Om et par dager er han nok bra igjen og klar for ny kamp, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

ROS: Kåre Ingebrigtsen er svært fornøyd med Nicklas Bendtner, til tross for kritikken.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
ROS: Kåre Ingebrigtsen er svært fornøyd med Nicklas Bendtner, til tross for kritikken. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Der Jesper Mathisen oppfordrer RBK-treneren til å starte med formsterke Vilhjalmsson i stedet for Bendtner på topp, er Ingebrigtsen klar på at han synes dansken gjør en strålende jobb for trønderne.

- Nicklas gjør ekstremt mye bra for oss. Det samme gjør Matthias. Han er strålende både når han starter og kommer inn fra benken. Matti en utrolig lojal herremann og jobber steinhardt, skryter Ingebrigtsen.

Islendingens idé om å flytte Bendtner ned på midtbanen, får RBK-treneren til å smile lurt.

- Det er mange gode ideer fra den kanten, men Matti har noen dårlige ideer også. Men akkurat dette kan fungere. Du ser hvilket fotballhode Nicklas har og hvordan han gjør andre gode. Han kan fungere i flere roller han også, mener Ingebrigtsen.

- Det desidert sterkeste laget

Intense nerver og sterke følelser preget gårsdagens forestilling mot Dundalk på Lerkendal. Irene viste med sine solide resultater mot Legia Warszawa, AZ Alkmaar, BATE og FC Zenit i europacupen i fjor at de er mye bedre lag enn de fleste tror.

- Det var det desidert sterkeste laget vi kunne møte denne runden. Marginene er fryktelig små i Champions League. Nå røk jo blant annet Malmø ut. Dundalk viste i fjor at de er meget vanskelig å slå. Du ser at de har mange gode fotballspillere. Vi er veldig fornøyd med å gå videre, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Dundalk har langt mer erfaring fra Europa enn vi har etter forrige sesong. Mange tror at irsk fotball er amatører og at vi skal leke oss med dem. Hvis vi hadde trukket Östersund hadde folk forventet at vi hadde vunnet 5-0, men de slo i stedet Galatasaray 2-0. Marginene er små på dette nivået.

Nicklas Bendtner er stolt over måten Rosenborg klarte å slå tilbake på etter den svake starten.

- Jeg synes vi viser karakter når vi klarer å slå tilbake, til tross for en vanskelig dag. Vi gjør jobben og snur kampen. Det er bra, sier dansken.

Lojal til tross for vraking

Vilhjalmsson er klar på at han vil spille fra start, men vil ikke kritisere Ingebrigtsens avgjørelse.

- Det så ut som det fungerte. Jeg var veldig frisk da jeg kom inn fra benken og de andre var slitne. Det var en taktisk begrunnelse som lå bak, men jeg liker ikke å starte på benken. Jeg vil ikke være noen superinnbytter, tydeliggjør islendingen.

- Det var grisedeilig å sette inn seiersmålet. Jeg så ballen gå sakte i krysset. Det veldig mye nerver og kaos underveis. Heldigvis gikk det vår vei denne gang.

Anders Konradsen ser fram til å møte Celtic i neste runde.

- Vi slipper å være favoritter, og det er samtidig et lag vi kan slå. Vi får prøve å utnytte det til vår fordel at vi nå kan være underdogs. Vi vet det er mulig å slå dem, sier midtbanemotoren til Dagbladet.