Da alpinesset ville ha med seg kjæresten på tur startet dramaet: 
- Hun ba meg dra til helvete

Fikk lagvenninna til å se rødt.

DRAMA: Da Pernilla Wiberg ville ha med seg kjæresten på turer med alpinlandslaget, ble konflikten såpass spisset at hun meldte seg ut av det svenske laget. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
DRAMA: Da Pernilla Wiberg ville ha med seg kjæresten på turer med alpinlandslaget, ble konflikten såpass spisset at hun meldte seg ut av det svenske laget. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): Pernilla Wiberg er en av Sveriges største og mest meritterte alpinister gjennom tidene, men på toppen av sin karriere i 1998 ble det fullstendig skjæring med resten av alpinlandslaget.

Det var i forkant av 1998/99-sesongen at Wiberg fremmet det Expressen omtaler som et krav til landslagsledelsen. Hun ville ha med seg kjæresten Bødvar Bjerke på de lange reisene.

Det fikk blant annet lagvenninna Ylva Nowén til å se rødt.

200 reisedøgn

Wiberg forteller at det var vanskelig å være adskilt fra kjæresten over så lange perioder.

- Jeg ville ha med meg Bødvar på reisene. Man har 200 reisedøgn i året, og det er tøft. Spesielt når man blir eldre, Men Nowén likte ikke det. Vi hadde noen skikkelig krangler, og hun er den eneste som har bedt meg om å dra til helvete, sier Wiberg i radioprogrammet «Ett jobb för Berg», som sendes tirsdag kveld.

Nowén forklarer utbruddet med at hun var engstelig for at Bjerkes inntog i det svenske landslaget kunne påvirke den gode stemningen som var i troppen.

Ingen støtte

Konflikten gikk faktisk så langt at Wiberg den sesongen brøt med den svenske landslagstroppen, og begynte å trene med Norge i stedet.

Tross mange år med tett samarbeid var stemningen anstrengt hele sesongen. Også etter at hun vant VM-gull for Sverige i kombinasjonen i det samme mesterskapet hvor Lasse Kjus ble historisk med edelt metall i samtlige fem øvelser.

GULL: Wiberg tok både gull og sølv i VM i Vail i 1999 den sesongen hun ikke trente med det svenske laget. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX SWEDEN/NTB Scanpix
GULL: Wiberg tok både gull og sølv i VM i Vail i 1999 den sesongen hun ikke trente med det svenske laget. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX SWEDEN/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes både trenerne og utøverne så rart på meg, og det var en vanskelig følelse. Da jeg vant VM-gullet i Vail var det ikke en eneste svensk utøver eller leder som klappet for meg. Det var veldig sårende, forteller Wiberg.

Skværet opp

Men den tilspissede konflikten avtok, og før den påfølgende sesongen startet høsten 1999 var Wiberg tilbake på det svenske landslaget.

Nowén forteller at de to har skværet opp, og at det ikke er noe ondt blod mellom dem i dag.

- Vi fant tilbake til hverandre, og det er jeg veldig glad for. Vi har tilgitt hverandre nå, sier hun.

SÅ RØDT: Ylva Nowén sa tydelig ifra til Wiberg hva hun mente om forslaget. De to har i ettertid skværet opp. Foto: Gunno Rask/ FLT-PICA / NTB Scanpix
SÅ RØDT: Ylva Nowén sa tydelig ifra til Wiberg hva hun mente om forslaget. De to har i ettertid skværet opp. Foto: Gunno Rask/ FLT-PICA / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer