Da alt gikk galt for den tidligere storklubben:
- Verste dagen i mitt liv

Eieren sa i 2011 at klubben ville være like gode som Barcelona i Champions League innen 2021. I stedet er kaosklubben 1860 München i fjerdedivisjon i Tyskland.

FØLER SEG HJEMME: 1860 München-supporterne på Grunwalder stadion. Foto: FourFourTwo
FØLER SEG HJEMME: 1860 München-supporterne på Grunwalder stadion. Foto: FourFourTwo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Drømmen hadde blitt til et mareritt. Dette var en stolt klubb som blant annet hadde spilt finale i Cupvinner Cupen på Wembley i 1965.

De hadde flyttet til en imponerende ny stadion. De hadde satt som mål å spille i Champions League. Og likevel var de her, kjempende mot nedrykk og et pinlig hjemmetap.

Da supporternes sinne og frustrasjon rant over, måtte kampen stoppes. Fansen var rasende. Rasende på eieren, rasende på stadionanlegget, rasende på alt.

Dette kunne vært beskrivelser av hendelser på London Stadium, hjemmebanen til West Ham, men det var det ikke. For det var 1860 München, motstanderen til West Ham i den omtalte finalen i 1965, og ting var mye verre enn et hjemmetap mot Burnley.

- Det var et av de tristeste dagene i hele mitt liv, forklarer veteransupporteren Franz Hell, som bærer et etternavn som passer alt for godt til det som utspilte seg på banen for hans elskede fotballklubb, da politiet måtte stoppe rasende supportere fra å storme banen.

Den måneden på Allianz Arena, hadde Bayern München vunnet Bundesliga for femte år på rad. Ti dager seinere, spilte byrival 1860 München playoff for å unngå nedrykk til andredivisjon, på samme stadion.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer