Da alt så mørkt ut, utførte «dritdårlige» Keita magi og skapte ville jubelscener

Avgjorde på overtid mot Tromsø.

• Stabæk - Tromsø 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Etter to strake tap - mot medaljeutfordrer Odd og gullfavoritt Rosenborg - har Stabæk, som i tillegg har solgt toppscorer Adama Diomande, avskrevet seg selv i gullkampen.

I tillegg har Viking, Odd og Strømsgodset kommet så nærme på tabellen at også medaljen er i fare for Bob Bradleys overraskelsesmenn.

Derfor trengte Stabæk, med Anthony Annan fra start, å komme tilbake på vinnersporet igjen da Tromsø gjestet Nadderud i kveld. Det så lenge mørkt ut, men på overtid leverte Muhamed Keita en formidabel enkeltmannsprestasjon.

Keitas første Tippeliga-scoring for Stabæk utløste ville jubelscener og holdt til tre poeng til overraskelseslaget fra Bærum, som tok sin første seier uten Diomande.

- Det var veldig deilig. Det er viktig å vinne igjen. I dag spilte jeg dritdårlig, men det betyr ingenting så lenge jeg scorer det avgjørende målet, sier Keita til C More.

- Scoringen var akkurat det jeg prøvde på. Jeg så keeperen stod langt ute, forteller matchvinneren.

Enveiskjøring Ernest Assante holdt på å sende vertene i ledelsen allerede etter seks minutter, men hurtigtoget klarte aldri å overliste Pål Vestly Hegre i Tromsø-buret.

Muhamed Keita hadde en god mulighet midtveis i 1. omgang, men gjestene slapp med skrekken. Likevel måtte til slutt Tromsø kapitulere.

Etter 30 minutter kunne Stabæk-fansen juble etter et flott angrep. Keita og Yassine El Ghanassy spilte vegg før sistnevnte fant Luc Kassi foran mål. Sistnevnte sendte vertene i ledelsen.

Bradleys menn fortsatte å kjøre på etter scoringen og kunne både doblet og tredoblet ledelsen i de påfølgende minuttene. Blant annet hadde El Ghanassy et frispark i tverrliggeren.

HELT: Muhamed Keita ble matchvinner mot Tromsø.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HELT: Muhamed Keita ble matchvinner mot Tromsø. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Stabæk kunne ledet med både to og tre mål. Tromsø er fryktelig tafatte. Når de kjemper i bunnen av tabellen, må de jo blø for drakta, sa C Mores fotballekspert Steffen Iversen i pausen.

Tromsø slo tilbake Nordlendingene hørte på den tidligere Tottenham-spilleren og hevet seg i starten av 2. omgang.

Zdenek Ondrasek skapte en god mulighet kun to minutter etter hvilen. Samme mann løp seg fri like etterpå, men Stabæk-keeper Mandé Sayouba reddet mesterlig.

Alle gode ting skulle vise seg å bli tre for gjestene.

På Tromsøs tredje sjanse i 2. omgang satt ballen omsider i mål. Remi Johansen var både smidig, elegant og kontant da han banket inn utligningen etter 58 minutter.

Den siste halvtimen var preget av skader, stopp i spillet og lite flyt. Det så ut til å ebbe ut i 1-1 og poengdeling.

Avgjorde på overtid Men tre minutter på overtid vartet Keita opp med en magisk enkeltmannsprestasjon. Hans første Tippeliga-scoring for Stabæk var både vakker og viktig.

En nydelig avslutning fra 25 meter gikk i lengste kryss og sikret Stabæk tre etterlengtede poeng og fornyet tro på medalje.

Det utløste ville jubelscener i Stabæk-leiren, mens Tromsø-spillerne, som kjemper om å bevare plassen i Tippeligaen, rev seg i håret etter det sure tapet.

GOD START: 
Stabæks Luc Kassi sendte Stabæk i ledelsen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD START: Stabæks Luc Kassi sendte Stabæk i ledelsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer