Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da alt så mørkt ut, utførte «dritdårlige» Keita magi og skapte ville jubelscener

Avgjorde på overtid mot Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Stabæk - Tromsø 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Etter to strake tap - mot medaljeutfordrer Odd og gullfavoritt Rosenborg - har Stabæk, som i tillegg har solgt toppscorer Adama Diomande, avskrevet seg selv i gullkampen.

I tillegg har Viking, Odd og Strømsgodset kommet så nærme på tabellen at også medaljen er i fare for Bob Bradleys overraskelsesmenn.

Derfor trengte Stabæk, med Anthony Annan fra start, å komme tilbake på vinnersporet igjen da Tromsø gjestet Nadderud i kveld. Det så lenge mørkt ut, men på overtid leverte Muhamed Keita en formidabel enkeltmannsprestasjon.

Keitas første Tippeliga-scoring for Stabæk utløste ville jubelscener og holdt til tre poeng til overraskelseslaget fra Bærum, som tok sin første seier uten Diomande.

- Det var veldig deilig. Det er viktig å vinne igjen. I dag spilte jeg dritdårlig, men det betyr ingenting så lenge jeg scorer det avgjørende målet, sier Keita til C More.

- Scoringen var akkurat det jeg prøvde på. Jeg så keeperen stod langt ute, forteller matchvinneren.

Enveiskjøring Ernest Assante holdt på å sende vertene i ledelsen allerede etter seks minutter, men hurtigtoget klarte aldri å overliste Pål Vestly Hegre i Tromsø-buret.

Muhamed Keita hadde en god mulighet midtveis i 1. omgang, men gjestene slapp med skrekken. Likevel måtte til slutt Tromsø kapitulere.

Etter 30 minutter kunne Stabæk-fansen juble etter et flott angrep. Keita og Yassine El Ghanassy spilte vegg før sistnevnte fant Luc Kassi foran mål. Sistnevnte sendte vertene i ledelsen.

Bradleys menn fortsatte å kjøre på etter scoringen og kunne både doblet og tredoblet ledelsen i de påfølgende minuttene. Blant annet hadde El Ghanassy et frispark i tverrliggeren.

HELT: Muhamed Keita ble matchvinner mot Tromsø.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HELT: Muhamed Keita ble matchvinner mot Tromsø. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Stabæk kunne ledet med både to og tre mål. Tromsø er fryktelig tafatte. Når de kjemper i bunnen av tabellen, må de jo blø for drakta, sa C Mores fotballekspert Steffen Iversen i pausen.

Tromsø slo tilbake Nordlendingene hørte på den tidligere Tottenham-spilleren og hevet seg i starten av 2. omgang.

Zdenek Ondrasek skapte en god mulighet kun to minutter etter hvilen. Samme mann løp seg fri like etterpå, men Stabæk-keeper Mandé Sayouba reddet mesterlig.

Alle gode ting skulle vise seg å bli tre for gjestene.

På Tromsøs tredje sjanse i 2. omgang satt ballen omsider i mål. Remi Johansen var både smidig, elegant og kontant da han banket inn utligningen etter 58 minutter.

Den siste halvtimen var preget av skader, stopp i spillet og lite flyt. Det så ut til å ebbe ut i 1-1 og poengdeling.

Avgjorde på overtid Men tre minutter på overtid vartet Keita opp med en magisk enkeltmannsprestasjon. Hans første Tippeliga-scoring for Stabæk var både vakker og viktig.

En nydelig avslutning fra 25 meter gikk i lengste kryss og sikret Stabæk tre etterlengtede poeng og fornyet tro på medalje.

Det utløste ville jubelscener i Stabæk-leiren, mens Tromsø-spillerne, som kjemper om å bevare plassen i Tippeligaen, rev seg i håret etter det sure tapet.

GOD START: 
Stabæks Luc Kassi sendte Stabæk i ledelsen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD START: Stabæks Luc Kassi sendte Stabæk i ledelsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!