STOR DAG I 66':  I løpet av sin lange karriere, har Arne Scheie opplevd litt av hvert. Noe av det største han har vært med på, skjedde før en landskamp på Ullevaal i 1966. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STOR DAG I 66': I løpet av sin lange karriere, har Arne Scheie opplevd litt av hvert. Noe av det største han har vært med på, skjedde før en landskamp på Ullevaal i 1966. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Da Arne Scheie var i himmelen

Ble invitert inn i England-garderoben som 22-åring.

- Jeg har aldri offisielt snakket om det, men når du blir eldre så slår det meg hvor stort det egentlig var. I 1966, før de vant VM på hjemmebane, spilte de på Ullevaal. Jeg sto utenfor garderoben en 20-30 minutter før avspark. Jeg hadde også autografbok, men det sto en mann utenfor som passet på døren. Ingen skulle inn til det engelske laget, sier Scheie.

Som så skulle få seg et minne for livet.

- Plutselig kom mannen bort til meg. «Jeg tror du er veldig interessert i engelsk fotball», sa han. «Ja, veldig», svarte jeg. Så spurte han meg om jeg ikke ville bli med inn i garderoben og hilse på engelskmennene. «Det går vel ikke», sa jeg. «Jo, jeg er sjef. Det går i orden», svarte han. Også ble jeg tatt med inn i garderoben hvor de kledde på seg til kamp. Det var jo ikke oppvarming den gangen, sier NRK-kommentatoren.

- En utrolig historie For Skedsmo-gutten var dette en opplevelse han aldri skulle glemme.

- Hva tror du blir hovedinntrykket utover overraskelsen å få komme inn i den engelske garderoben? Alle drakk te, alle sammen, sier Scheie.

- Jeg var jo i himmelen. På høsten prøvde jeg å få tak i mannen, men fotballforbundet kunne ikke fortelle hvem det var. Det er jo en utrolig historie. Jeg kan jo ikke ha hatt noe ønske om å komme inn i garderoben, for det var jo helt fjernt. Det er et fantastisk minne. I dag kommer det i beste fall en spiller sammen med manageren på pressekonferanse, illustrerer Scheie.

- Fikk ikke tatt opp noen autografbok eller sagt noe Nå nærmer det seg slutten på en lang karriere i boksen, for neste år blir nemlig kommentator-legenden pensjonist.

- Bobby Charlton og Jimmy Greaves var nok litt overrasket over at det kom en skolegutt fra Skedsmo inn i garderoben. For dem var det vel betryggende at han som hadde ansvaret for garderoben også kom inn. Jeg var så perpleks at jeg ikke fikk tatt opp noen autografbok eller sagt noe, sier 69-åringen.

Søndag kommenterer NRK-nestoren sin siste cupfinale.

(NTB)

 MØTTE LEGENDEN:  Scheie fikk møte selveste Bobby Charlton da han ble invitert inn i garderoben til det engelske fotballandslaget. FOTO: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
MØTTE LEGENDEN: Scheie fikk møte selveste Bobby Charlton da han ble invitert inn i garderoben til det engelske fotballandslaget. FOTO: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI Vis mer