KASTET HANSKENE: Den tidligere baseball-stjerna Curt Schilling gratulerte på Twitteren datteren med en plass på et softball-lag. Da hetsen rant inn, reagerte han med å finne ut hvem hver enkelt var. Foto: AP Photo/Winslow Townson
KASTET HANSKENE: Den tidligere baseball-stjerna Curt Schilling gratulerte på Twitteren datteren med en plass på et softball-lag. Da hetsen rant inn, reagerte han med å finne ut hvem hver enkelt var. Foto: AP Photo/Winslow TownsonVis mer

Da baseball-stjernas datter ble netthetset, kastet han hanskene

- Jeg vet hva de heter, hvor de går på skole og hvem foreldrene er.

(Dagbladet): Curt Schilling (48) er en tidligere baseball-stjerne og nå ekspertkommentator i ESPN.

Datteren Gabby (17) spiller softball, og fikk forrige uke en plass på Salve Regina Seahawks. Da Curt gratulerte datteren på Twitter, fikk de to imidlertid et møte med noen såkalte netttroll.

Enkelte av kommentarene Schilling fikk på tweeten, var av både av voldelig og seksuell karakter. Det fikk den tidligere baseball-stjerna til å reagere kraftig. Schilling satte da i gang en jakt etter disse brukerne, noe som har gitt resultat.

- Jeg forventet å få kommentarer, for eksempel «hei kompis, jeg kommer til å prøve meg på dattera di». Altså, samme for meg. Så svarte jeg, og den neste meldingen som kom var «jeg skal gjøre ditt datters undertøy like rødt som sokkene dine». Da var det bare å kaste hanskene, sier Schilling til New York Daily News.

- Jeg vet alt I går var baseball-stjerna gjest på The Dan Patrick Show, der han fortalte at han allerede har funnet mange av dem som står bak de upassende meldingene. Enkelte av meldingene skal nemlig ha kommet fra studenter nettopp på Salve Regina-univeristetet, og Schilling sa at han har funnet ut hvem disse er og har fått noen av dem suspendert eller kastet ut. Schilling varsler også at han ønsker å gå rettens vei for å få disse personene straffet.

Da han ble spurt hvor mange han har funnet navnet på, svarte 48-åringen raskt:

- Alle sammen. Jeg har funnet alle sammen. Jeg vet navnet på hver enkelt, og jeg vet hvor de gikk på skole. Jeg vet hvem foreldrene er. Jeg vet alt. Jeg kommer ikke til å ha problemer med bevis.

- Ville snudd seg i graven - Som en far, bortsett fra å forsørge familien min, hvilken annen jobb har jeg? Å elske barna mine og beskytte familien min, sier Schilling til New York Daily News.

To Twitter-brukere har også blitt suspendert fra nettstedet.

- Jeg har sagt mye dumt, ting jeg skulle ønske jeg ikke hadde sagt. Men jeg kan ikke huske å ha noensinne, på nett, personlig eller i en drøm, sagt noe slik til noen, eller i det hele tatt ha tenkt slik. Jeg har vært en ung mann, og vet hvordan vi tenker og handler. Men hvis jeg hadde sagt noe slik, hadde min far snudd seg i graven. Det er det samme som å si til en kvinne som har blitt voldtatt at «du var kledd for det». Kødder du med meg? sier Schilling til avisa.

Schilling postet mandag et innlegg der han skriver om at valgene en gjør, får konsekvenser. Der har datteren Gabby uttrykt sin takknemlighet overfor faren.

- Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg. Jeg er så glad i deg!