Leeds og Billy Bremner:

Da Billy Bremner var musikalstjerne

Da Jimmy Armfield tok over et skrantende Leeds i 1974, var det eneste han kunne gjøre for å få dem på rett vei å sette opp en... musikal.

TO ÅR FØR: Leeds vant FA-cupen på Wembley i 1972, etter 1-0 over Arsenal. Billy Bremner bæres av lagkameratene. Foto: NTB Scanpix/Keystone Pictures USA/ZUMAPRESS
TO ÅR FØR: Leeds vant FA-cupen på Wembley i 1972, etter 1-0 over Arsenal. Billy Bremner bæres av lagkameratene. Foto: NTB Scanpix/Keystone Pictures USA/ZUMAPRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Disiplinærkomiteen så ikke det første slaget. Det gjorde ikke Francis Lee heller. En rett høyre fra Leedsspilleren Norman Hunter sendte Derby-spissen i knestående, og kløvde leppa hans.

Lee, som hadde filmet seg til en straffe og sørget for at Derby ledet 2–1 i det viktige førstedivisjonsoppgjøret et par dager før «Guy Fawkes Night» i 1975, kom seg på beina, klar til å fortsette slåsskampen. Lagkameraten Charlie George fikk, sammen med David Harvey og Trevor Cherry, stoppet Lee samtidig som Billy Bremner prøvde å hindre at Derby’s Kevin Hector landet oppå Hunter. Dommeren Derek Nippard sendte kamphanene i dusjen, og overlot til disiplinærkomiteen i FA til å straffe dem.

TV-bildene som komiteen så på, viste bare hva som skjedde etter at dommeren hadde utvist spillerne: Lee som med et susende svingslag sender Hunter i bakken, før alle kaster seg over ham.

Så, mens Lee fikk fire kampers utestengelse og 250 pund i bot, kunne Norman Hunter forlate disiplinærkomiteen med et stort smil rundt munnen. Ikledd sin fineste dress satte han seg i manager Jimmy Armfields bil for å dra tilbake til Leeds og kveldens store forestilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer