Da ble Aksel Lund Svindal omringet av pressefolk fra hele verden

Stiller til start på tirsdagens trening.

BEAVER CREEK (Dagbladet): De siste to månedene har det blitt spekulert opp, ned og i mente om hvorvidt Aksel Lund Svindal ville rekke VM i alpint som for herrenes del begynner på onsdag med super-G.

I natt norsk tid ble det klart at en blid Svindal stiller på tirsdagens utfortrening. Et langt skritt i riktig retning for nordmannen som i tur og orden måtte forklare tingenes tilstand på både norsk, tysk og engelsk for et voldsomt presseoppbud.

- Jeg vet ennå ikke om jeg er god nok til å ta medalje, men det finner jeg i alle fall ikke ut om jeg ikke stiller til start, sier han til Dagbladet.

- Er det smerten som gjør det vanskelig?

- Smerten er det faktisk veldig lite av nå. Det plager meg mer at jeg har gått med gips og sitti med beinet høyt i tre måneder mens alle de andre har trent. Det er et større problem enn at jeg røyk sena i hælen. Nå er det mulig noen med medisinsk utdannelse vil rette på det her, men det er i alle fall sånn jeg tenker.

Avgjørelsen om han stiller til start på onsdagens super-G blir tatt etter tirsdagens trening.

Det var under barmarkstrening i midten av oktober at uhellet var ute. Etter en løpetur lekte han og de andre alpinistene med ball da 32-åringen følte at det nappet til i hælen.

I en post på sin Facebook-profil beskrev han det på følgende måte:

«Shit happens. And that's exactly what's happened this time. I was out for a little run with the rest of the team in Sölden Austria. We ended the session playing around with a ball. Just holding it up in the air between us. Suddenly I felt something snap in my leg and I knew right away that something was wrong. Achilles.»

Etter den ulykksalige ettermiddagen i Østerrike har det vært en kamp mot klokka for å komme tilbake til VM i Colorado og Birds of Prey-løypa. Ei løype han har et veldig spesielt forhold til.

Det var her han skadet seg alvorlig under trening i 2007, og det var den samme bakken hvor han slo tilbake ett år senere med seier i både utfor og super-G.

Nå ser det altså ut til at mannen med to sammenlagtseiere i verdenscupen stiller på start i Birds of Prey-løypa. Nok en gang.