Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da ble Aksel Lund Svindal omringet av pressefolk fra hele verden

Stiller til start på tirsdagens trening.

BEAVER CREEK (Dagbladet): De siste to månedene har det blitt spekulert opp, ned og i mente om hvorvidt Aksel Lund Svindal ville rekke VM i alpint som for herrenes del begynner på onsdag med super-G.

I natt norsk tid ble det klart at en blid Svindal stiller på tirsdagens utfortrening. Et langt skritt i riktig retning for nordmannen som i tur og orden måtte forklare tingenes tilstand på både norsk, tysk og engelsk for et voldsomt presseoppbud.

- Jeg vet ennå ikke om jeg er god nok til å ta medalje, men det finner jeg i alle fall ikke ut om jeg ikke stiller til start, sier han til Dagbladet.

- Er det smerten som gjør det vanskelig?

- Smerten er det faktisk veldig lite av nå. Det plager meg mer at jeg har gått med gips og sitti med beinet høyt i tre måneder mens alle de andre har trent. Det er et større problem enn at jeg røyk sena i hælen. Nå er det mulig noen med medisinsk utdannelse vil rette på det her, men det er i alle fall sånn jeg tenker.

Avgjørelsen om han stiller til start på onsdagens super-G blir tatt etter tirsdagens trening.

Det var under barmarkstrening i midten av oktober at uhellet var ute. Etter en løpetur lekte han og de andre alpinistene med ball da 32-åringen følte at det nappet til i hælen.

I en post på sin Facebook-profil beskrev han det på følgende måte:

«Shit happens. And that's exactly what's happened this time. I was out for a little run with the rest of the team in Sölden Austria. We ended the session playing around with a ball. Just holding it up in the air between us. Suddenly I felt something snap in my leg and I knew right away that something was wrong. Achilles.»

Etter den ulykksalige ettermiddagen i Østerrike har det vært en kamp mot klokka for å komme tilbake til VM i Colorado og Birds of Prey-løypa. Ei løype han har et veldig spesielt forhold til.

Det var her han skadet seg alvorlig under trening i 2007, og det var den samme bakken hvor han slo tilbake ett år senere med seier i både utfor og super-G.

Nå ser det altså ut til at mannen med to sammenlagtseiere i verdenscupen stiller på start i Birds of Prey-løypa. Nok en gang.