DRØMMENANNEN 50: Ole Einar Bjørndalen var en populær mann i målområdet etter VM-gullet i stafett. Nå har han vunnet fantastiske 50 medaljer i OL- og VM-sammenheng, 19 av dem i gull.
DRØMMENANNEN 50: Ole Einar Bjørndalen var en populær mann i målområdet etter VM-gullet i stafett. Nå har han vunnet fantastiske 50 medaljer i OL- og VM-sammenheng, 19 av dem i gull.Vis mer

- Da blir jeg sikkert jævlig overlegen og en stusselig type

Bjørndalen om når han pakker ut alle medaljene.

NOVE MESTO (Dagbladet): VM-stafetten var Ole Einar Bjørndalens 20. strake i mesterskapssammenheng for Norge — men også den siste VM-stafetten han går i hans lange og suksessrike karriere.

Etter OL i Sotsji neste vinter er veteranen på 39 år klar på at det er slutt for hans del.

- Stusselig å mislykkes - Deilig å avslutte med gull i din siste VM-stafett?

- Ja. Det ville vært stusselig å mislykkes på den. Jeg mislyktes på min etappe i fjor, så da var det godt å lykkes i år, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Han åpnet det som ble en tilnærmet perfekt stafett fra start til mål for Norges del.

Riktignok pådro han seg tre av lagets totalt fem ekstraskudd, men han vekslet rett bak teten. Med solide etter fra Henrik L?Abée-Lund, Tarjei Bø og ankermannen Emil Hegle Svendsen ble det en ny herlig norsk dag i Nove Mesto.

Har medaljene i bankboks For Bjørndalen markerer gullet også en fantastisk prestasjon. Det var hans 50. medalje i OL- og VM-sammenheng — 19 av dem i gull.

- Ja, 50 medaljer, det er kult. De ligger i en bankboks et eller annet sted, så jeg får ta en kikk på dem når jeg har lagt opp, sier han til Dagbladet.

- Trodde du noen gang at du skulle få så mange OL- og VM-medaljer?

- Nei, målet mitt var å bli verdensmester en gang og vinne olympisk gull, men ikke at jeg skulle ta så mange, nei.

Premierom - Hvordan blir det å se på alle medaljene når du er ferdig?

- Da blir jeg sikkert jævlig overlegen og en stusslig type. Så de får jeg bare pakke inn i et premierom og ikke se på dem for ofte.

Mesterkapet her i Nove Mesto var allerede før herrestafetten tidenes beste norske skiskyttermesterskap for Norge. Suksessen ser ikke ut til å ta noen ende.

Bjørndalen bidrar til å nyansere bildet litt.

- Det er lett å ta, men vi må ikke glemme at det er to løpere som har prestert bra, med unntak av stafettene.
Men det er Emil og Tora som presterer bra, så vi redder oss på dem. Uten dem hadde det ikke vært så mange gull, sier han.

GOD ETAPPE: Ole Einar Bjørndalen gikk førsteetappen på VM-stafetten, hvor Norge var med i teten hele veien, og til slutt vant i utklassingsstil.
GOD ETAPPE: Ole Einar Bjørndalen gikk førsteetappen på VM-stafetten, hvor Norge var med i teten hele veien, og til slutt vant i utklassingsstil. Vis mer