Dette er EM-reglene

Da blir stjernene kastet ut

Det er satt en streng coronaprotokoll for å kunne gjennomføre håndball-EM.

STRENGE SMITTEVERNREGLER: Nora Mørk og Heidi Løke på en av få lufteturer de er tillatt å gjøre: Mellom hotell og lagbuss og lagbuss og håndballhall. Foto: Vidar Ruud / NTB
STRENGE SMITTEVERNREGLER: Nora Mørk og Heidi Løke på en av få lufteturer de er tillatt å gjøre: Mellom hotell og lagbuss og lagbuss og håndballhall. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Det er bredt omtalt at håndballstjernene må leve under et strengt regime i håndball-EM i Danmark.

Spillere og støtteapparat blir testet ved ankomst, og jevnlig underveis i mesterskapet. Dersom noen av spillerne bryter den satte coronaprotokollen, er det rett ut, skriver danske TV 2.

Dette gjelder for eksempel om en spiller forlater spillerhotellet, der de må oppholde seg til enhver tid utenom kamper og trening.

Følg alle Norges EM-kamper!

- Man har selvfølgelig noen bange anelser om at det kan bli vanskelig. Det får vi bare forvente, og ta til etterretning, når det måtte komme, og håpe og tro at lagene også viser såpass stor disiplin og lojalitet til dette at det vil være minimale utslag, sier Dagbladets håndballekspert Frode Kyvåg.

Han mener det også er en sjanse for at det kan bli en full stopp i turneringen.

- Men det tror jeg sitter langt inne, all den tid det er et reglement som sier at hvis du får en smittebærer i gruppa, skal de isoleres. Jeg synes det er vanskelig å spå, men ut i fra at den danske regjeringa med alle statsråder inne i bildet har vurdert dette så nøye, studert disse forskriftene, så man tro på dem at de har gjort en beslutning som holder vann, sier Kyvåg.

HÅNDBALLBAUTA: Frode Kyvåg er Dagbladets håndballekspert under mesterskapet i Danmark. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HÅNDBALLBAUTA: Frode Kyvåg er Dagbladets håndballekspert under mesterskapet i Danmark. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Slik er reglene for EM:

  • Det er ikke tillatt å forlate spillerhotellet utenom trening eller kamp. Det betyr i praksis at om man mot formodning går ut og tar seg en sigarett, blir man kastet ut.
  • Spillerne må ha på seg munnbind i fellesområder på spillerhotellet utenfor Kolding. De må også bruke hansker når de forsyner seg av maten.
  • Hergeirsson er opptatt av gåturer. Skal han eller laget ut i det fri, må det bestilles en buss som kjører til et øde sted der det ikke medfører risiko for å møte andre mennesker.
  • Coronatesting skjer hver dag de første dagene av mesterskapet, deretter hver 72. time. Ved en positiv test vil kun den aktuelle spilleren eller lederen måtte forlate EM - etter en runde med testing av lagkameratene.
  • EHF har åpnet for at man kan bytte ubegrenset med spillere mellom bruttotroppen og mesterskapstroppen på 16 spillere. Det er bare dersom man ikke kan stille lag på grunn av for mange positive tester, at et helt lag ryker ut.
  • Ingen mixed zone eller kontakt med presse utenom digitalt.
  • Ingen garderobe, det er rett i bussen og til hotellet etter kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer