SMIL OG GLEDE: Cecilia Brækhus og trener Johnathon Banks var i godt humør under pressekonferansen. Det var ikke så rart etter den soleklare seieren over Anne Sophie Mathis. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SMIL OG GLEDE: Cecilia Brækhus og trener Johnathon Banks var i godt humør under pressekonferansen. Det var ikke så rart etter den soleklare seieren over Anne Sophie Mathis. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Cecilia Brækhus kan møte Klara Svensson

Da Brækhus får høre meldingen fra svensk bokser, bryter hun ut i høylytt latter

- Hun er jo fin, da.

SPEKTRUM (Dagbladet): Anne Sophie Mathis var soleklar da hun møtte pressen etter å ha fått juling av Cecilia Brækhus: Det er ingen kvinnelig bokser i verden som er i nærheten av den norske boksedronninga.

KOMPLETT BOKSER: Etter knockout-seieren mot Mathis, sier Brækhus at hun er komplett. Det vil si at hun mestrer teknikk og styrke til det fulle. Likevel forteller hun at Mathis fikk inn noen skikkelige slag, men det var hun forberedt på etter å ha sparret mot en mannlig bokser. Video: NTB Scanpix Vis mer

Men i nabolandet Sverige bor det en kvinne som oppriktig mener hun har en sjanse til å tukte Brækhus i ringen. Hennes navn er Klara Svensson.

- Jeg vet at jeg har en sjanse, sa Svensson til et samlet pressekorps etter kveldens kamp.

En snau time etterpå kom Cecilia Brækhus ut til sin pressekonferanse. Hun var naturligvis strålende fornøyd med den sterke seieren over Mathis.

Og da Dagbladet konfronterte Brækhus med uttalelsen til Klara Svensson (28), klarte hun ikke å holde seg. Hun begynte å le høyt - og lenge.

Etter rundt ti sekunder med latter sier omsider Brækhus:

- Hun er jo fin, da.

KLAR FOR FIGHT: Klara Svensson håper på et snarlig møte med Cecilia Brækhus. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
KLAR FOR FIGHT: Klara Svensson håper på et snarlig møte med Cecilia Brækhus. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Jeg må være helt ærlig og si at hodet mitt er ikke hos Klara Svensson nå. Ok, hun er mandatory (kvalifisert til å møte Brækhus journ.anm.). Ok, det er et svensk/norsk-oppgjør og bla bla bla. Det blir morsomt, men drømmen min er en megakamp mot Cyborg. Det er det. Men en mandatory er en mandatory. Kommer jeg meg ikke unna det, så må jeg ta meg av Klara først, sier Brækhus til Dagbladet.

For Brækhus ønsker seg først en boksekamp mot Cristiane Justino (31) som går under kallenavnet «Cyborg«» eller «Cris Cyborg». Hun er en brasiliansk MMA-utøver som kan tenke seg å prøve seg mot Brækhus i bokseringen.

En slik kamp vil i tillegg til å være severdig også være et stort pr-stunt, særlig i USA. Lukrativt vil det også bli for de to utøverne.

Cris Cyborg var veldig aktiv i sosiale medier etter kveldens boksekamp. Hun fikk med seg at Cecilia Brækhus snakket om henne i ringen like etter kampen. Cyborg har også lagt ut en melding på norsk der hun ønsker skandinaviske følgere velkommen til Twitter-profilen sin.

Men før et eventuelt møte mellom duoen kan altså svenske Klara Svensson «stå i veien», som Brækhus selv sier.

Ikke skremt

Svensson vant retten til å møte Brækhus da hun slo Mikaela Laurén i det som var en ren svensk duell tidligere i september.

Svensson var ringside i Oslo, og for kvelden antrukket i en lang kjole. Hun fulgte boksekampen i Spektrum med argusøyne. Dessverre for henne, og for publikum, varte den bare i snaut tre minutter.

Svensson ble imponert over det lille hun fikk se av Brækhus i dag. Men skremt ble hun ikke.

- Nei, faktisk ikke. Det er ikke en putekrig, man vet hva man går inn i og det er en tøff sport. Men jeg har gått mange kamper og jeg har på samme måte som Cecilia en bra merittliste i amatørkamper. For meg er det den perfekte kampen, jeg har alt å vinne. Jeg vet hvordan det er med presset, det var mye av det før den forrige kampen mot Mikaela Lauren, men mot Cecilia har jeg faktisk alt å vinne, sier Svensson til Dagbladet.

Hun forteller at hun har en helt annen stil enn det Anne Sophie Mathis har, noe hun tror vil passe bedre mot Brækhus.

I dag viste også Brækhus fram sin nye stil, som hun har terpet på med trener Johnathan Banks. Det var en mer muskuløs og hardtslående utgave av Brækhus som entret ringen denne gangen.

- Det gikk fort. Alle ble overrasket over det. Men det er gøy å se hennes nye stil, og det har gitt resultat - sammen med den nye treneren, sier Svensson.

- Kan bli legendarisk

De fleste trodde nok at Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis skulle holde på i ti runder, slik duoen gjorde i 2012. Svensson håpte også hun skulle få se mer boksing.

- Jeg ville se mer. Det var derfor jeg kom hit. For å være litt egoistisk så ville jeg sett mye mer på hvordan hun ville reagert i ulike situasjoner, men det er alltid gøy, sier Svensson om at kampen ble avgjort på knockout.

- Så du lærte noe i dag?

- Absolutt. Man lærer av alle kampene man ser. Men først og fremst blir man inspirert av arenaen og hele pakka. Det skaper litt framtidstro på hvordan det kan se ut i Sverige også, sier Svensson, som sier at det ikke har noe å si for henne om et eventuelt møte med Brækhus går i Sverige eller Norge.

Hun var heller ikke skuffet over Mathis, selv om 39-åringen måtte gi tapt allerede i andre runde.

- Nei. Altså mitt drømmescenario var jo at Cecilia skulle ta denne kampen, for jeg tror det kommer til å bli en stor, stor kamp. Sverige mot Norge. Og selv internasjonalt kan det bli en legendarisk kvinnekamp. Så det kan ikke bli større interesse eller bedre timing. Jeg er beæret over å kunne møte henne, så får vi se om det blir kamp neste år, sier Svensson.

Det er foreløpig ikke Cecilia Brækhus' drømmescenario, men om det blir en norsk/svensk-duell er hun iallfall klar for oppgaven.

Les også: Bokselegenden Vladimir Klitsjko hyller Brækhus etter seieren.