Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus møtte Barack Obama

Da Brækhus møtte Obama, datt det ut av henne at hun digger kona mer

- Det første jeg sa, var at jeg elsket Michelle, sier Brækhus til Dagbladet.

MØTTE BARACK OBAMA: Cecilia Brækhus legger ikke skjul på at hun er stor fan av USAs tidligere president. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
MØTTE BARACK OBAMA: Cecilia Brækhus legger ikke skjul på at hun er stor fan av USAs tidligere president. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs tidligere president Barack Obama er akkurat nå i Norge for å holde foredrag under «Oslo Business Forum». Der ble han onsdag ettermiddag intervjuet foran 3000 tilskuere.

Men før han gikk på scenen i Skjetten, tok han seg tid til å møte boksestjerna Cecilia Brækhus (36). Hun beskriver det som en uformell og hyggelig prat.

Boksedronninga, som har hele fem VM-titler, syntes møtet var utrolig stas.

- Det var en kjempefin opplevelse. Jeg ble spurt av gutta bak Oslo Business Forum om jeg ville møte ham, og det hadde jeg selvfølgelig lyst til. Jeg er kjempefan, innrømmer Brækhus overfor Dagbladet.

I NORGE: Barack Obama. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I NORGE: Barack Obama. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Digger Michelle

Brækhus snakket selv på en liten sammenkomst i forbindelse med arrangementet tirsdag.

36-åringen innrømmer at hun ikke er like stor fan av Obama selv som kona hans, Michelle Obama. Hun er i aller høyeste grad samfunnsengasjert, og høstet stor beundring som USAs førstedame.

Derfor fikk hele møtet en litt morsom start:

- Det første jeg sa, var at jeg elsker Michelle. Det bare datt ut av meg, flirer Brækhus.

Hun fortsetter:

- Han så på meg som om han hadde falt ned fra himmelen. Han latet som han ble fornærmet, og lurte på om jeg ikke likte ham. Så måtte jeg jo fortelle at jeg var kjempestor fan av han også, men at han dessverre kommer som nummer to, sier boksedronninga.

Brækhus snakket selv på en liten sammenkomst i forbindelse med arrangementet tirsdag.

Visste ikke hvem hun var

Boksing ble selvfølgelig også tema under samtalen.

- Han er boksefan. Når vi snakket om det, så jeg at det glimtet litt til i øynene hans, sier Brækhus.

- Visste han hvem du var, da?

- Nei, han gjorde ikke det. Så jeg har en jobb å gjøre i USA neste gang jeg bokser der. Jeg sa jeg hadde bokset der borte og håpet å komme tilbake før jul. Han syntes det var stilig, sier Brækhus.

Under foredraget onsdag, hyllet den tidligere presidenten nordmenn for å være effektive. Han snakket også om USAs nåværende president, Donald Trump.

- Hvis jeg var president for bare en dag, ville jeg nok ikke gjort mye. Det er en viktig jobb som krever mange mennesker og mye tid. Det var mye som skulle vært gjort da jeg gikk av, og man får ikke gjort alt man skulle gjort. Det viktigste jeg ser globalt er klimaendringene. Paris-avtalen var et viktig første steg, men det er mye som gjenstår, sa Obama.

Og sendte et stikk til presidenten:

- I den amerikanske administrasjonen har vi noen som føler det annerledes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!