Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Cardiff-spillerne var redde, løste Solskjær opp stemningen med en norsk landeplage

Åpner seg i FourFourTwo-intervju.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har gjort unna et halvår i sin andre periode som Molde-manager. 43-åringen gjør sin siste forberedelser med Molde før seriestarten neste helg.

I det nyeste nummeret i den engelske utgaven av fotballbladet FourFourTwo, gir Solskjær et lengre intervju. Alt fra 3. divisjonsfotball med Clausenengen til Champions League-finalen med Manchester United tas opp i det femsider lange intervjuet.

Der kommer det også fram at Solskjær brukte en noe spesiell metode for at spillerne skulle føle seg trygge.

Sang for Cardiff-spillerne - I Cardiff sang jeg «What Does The Fox Say?» foran hele laget. Det var den store låta i Norge på den tiden. Jeg vet det er rart å gjøre som manager. Jeg gjorde meg selv til latter for at de ikke skulle være redde for å gjøre feil, noe de var til tider. Noen ganger virket det som ikke selv følte de var gode nok for Premier League, sier Ole Gunnar Solskjær i intervjuet.

43-åringen var kjent som en klinisk avslutter foran mål. Det ble over 250 mål gjennom spillerkarrieren. En annen storscorer, Ruud van Nistelrooy, imponerte lagkameraten med sine ferdigheter.

- Ruud er den beste avslutteren jeg har spilt med. Alt var planlagt med han. Det var ikke snakk om å lukke øya for så og skyte. Jeg har aldri likt spisser som scorer flaksemål hele tiden. Selv har jeg aldri feiret et flaksemål. En gang mot Ipswich sendte jeg et innlegg til Quinton Fortune. Ballen havnet helt oppe i krysset. Jeg var rett og slett flau. Det var ikke meningen å score.

- Men om noen var bedre til å avslutte enn meg? nei. Ruud var bra - men ingen var bedre enn meg.

Unike lagkamerater I løpet av Solskjærs elleve år som spiller på Old Trafford, var det vidt forskjellige profiler som spilte med nummer 7. Eric Cantona, Cristiano Ronaldo og David Beckham.

- Cantona var den perfekte partner for meg da jeg ankom. Da jeg avsluttet kunne du se at Cristiano kom til å bli en av verdens beste. Men min favoritt var David Beckham for måten han slo til ballen på og jobbet for laget.

Hele intervjuet kan du lese i en senere utgave av norske FourFourTwo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media