STØTTE: Like før målgang slapp Claire ned søsteren, og støttet henne slik at de kunne krysse mållinjen sammen til stor applaus fra de frammøtte i Caterville, Illinois. Foto: AP Photo/Courtesy of Ted Crail/NTB Scanpix
STØTTE: Like før målgang slapp Claire ned søsteren, og støttet henne slik at de kunne krysse mållinjen sammen til stor applaus fra de frammøtte i Caterville, Illinois. Foto: AP Photo/Courtesy of Ted Crail/NTB ScanpixVis mer

Da Chloe (13) falt, løftet tvillingsøsteren henne opp og bar henne på ryggen til mål

Ekte søskenkjærlighet.

(Dagbladet): Søskenkjærlighet er et begrep som ikke uten grunn har fått et godt fotfeste i de fleste menneskers vokabular, men sjelden har noen vært vitne til et bedre eksempel på nettopp det enn de frammøtte på et friidrettsstevne for ungdom i Caterville, Illinois.

Tvillingene Chloe og Claire Gruenke skulle lørdag konkurrere på 800 meter, men litt over halvveis i løpet kjente Chloe at noe ikke var som det skulle.

Like etterpå gikk hun i bakken med en muskelstrekk, men i stedet for å fortsette stoppet også tvillingsøster Claire opp. Hun løftet så Chloe opp på ryggen sin, og bare henne de resterende 350 metrene til målllinjen.

Der stoppet hun igjen, slapp så sin søster ned på beina, og støttet henne mens de krysset mållinjen sammen til stor applaus fra de frammøtte.

«Du må fullføre løpet» Etter målgangen var Claire klar op at det viktigste var å få søsteren i mål. Hun lå bakerst i feltet da Chloe gikk i bakken.

- Jeg sa til henne «du må fullføre løpet». Jeg var bare stolt over at jeg klarte å gjøre det, men også veldig glad for at hun klarte å fullføre, sa Claire til Belleville News Democrat etter målgang.

Trener Ted Crail var ikke mindre stolt av jentene.

STERKE BILDER: Litt etter at løpet var halvveis gikk Chloe i bakken med en muskelstrekk. Da kom tvillingsøster Claire til, og bar henne de resterende 350 meterne til mål. Foto:AP Photo/Courtesy of Ted Crail/NTB Scanpix
STERKE BILDER: Litt etter at løpet var halvveis gikk Chloe i bakken med en muskelstrekk. Da kom tvillingsøster Claire til, og bar henne de resterende 350 meterne til mål. Foto:AP Photo/Courtesy of Ted Crail/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har vært trener i 20 år, men dette er første gang jeg har hatt tårer i øynene på friidrettsbanen. De vant ikke løpet, men de vant hjertene til alle blant publikum, sa han.

- Medmenneskelighet og god sportsånd Dette er heller ikke første gang Claire, som tidligere på lørdagen hadde vunnet den engelske mila med tiden 5,23, har passet på tvillingsøsteren.

Trener Crail fortalte at under et stevne 1. mai i Centralia hadde Claire allerede kvalifisert seg for videre konkurranse, og stoppet opp på oppløpssiden for å la søsteren passere henne. Hun kvalifiserte seg dermed også for løp på i delstatskonkurransen.

- Det handler om å vise medmenneskelighet og god sportsånd. Selv om man taper er det verdt det om man kan hjelpe noen, sa Claire til tv-stasjonen KTVI.

- Energien fra publikum gjorde meg sterkere.

MEDMENNESKELIGHET: - Det handler om å vise medmenneskelighet og god sportsånd. Selv om man taper er det verdt det om man kan hjelpe noen, sa Claire til tv-stasjonen KTVI. Her sammen med søsteren. Foto: AP Photo/Courtesy of Ted Crail/NTB Scanpix
MEDMENNESKELIGHET: - Det handler om å vise medmenneskelighet og god sportsånd. Selv om man taper er det verdt det om man kan hjelpe noen, sa Claire til tv-stasjonen KTVI. Her sammen med søsteren. Foto: AP Photo/Courtesy of Ted Crail/NTB Scanpix Vis mer