JULENISSE: Martin Johnsrud Sundby lader opp til Tour de Ski som Dario Cologna (t.h.) alltid gjør, med mengdetrening i høyden i Davos. Hele jula tilbringer han der. Her under en selfiestund under seiersseremonien i Kuusamo i november. Foto: EPA / NTB Scanpix
JULENISSE: Martin Johnsrud Sundby lader opp til Tour de Ski som Dario Cologna (t.h.) alltid gjør, med mengdetrening i høyden i Davos. Hele jula tilbringer han der. Her under en selfiestund under seiersseremonien i Kuusamo i november. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

Da Cologna vant Tour de Ski for tredje gang, rappet Martin gulloppskriften

Nå er Martin Johnsrud Sundby favoritt til å vinne sin tredje tittel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Tre ganger har Dario Cologna vunnet Tour de Ski. Seinest gjorde han det for tre år siden. Slikt får konkurrentene til å sjekke hvordan mannen ladet opp foran triumfene sine. Flere av løperne med størst vinnerambisjoner, som Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby, har nå gjort Dario Colognas Tour de Ski-opplading til sin egen.

- Det er nok ingen tvil om at Dario har mistet det fortrinnet hadde ved å ligge hjemme i Davos å lade opp til Tour'en, sier Colognas tidligere personlige trener, Fredrik Aukland, til Dagbladet.

Aukland var Colognas trener under flere av Tour-triumfene, og er ikke i tvil om at oppladingen på såkalt «mellomhøyde» i Davos hadde mye for seg.

Optimal opplading

- Tour de Ski handler om å prestere maksimalt i ti dager på rad. Skal en klare det, må oppladingen de siste to-tre ukene være optimale. Vår erfaring var at mengdetrening i høyden var det beste, sier Aukland, som ikke er i tvil om at Colognas suksess med denne oppskriften er en av grunnene til at også de norske stjernene skal tilbringe jula i Davos.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn