Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Da Cologna vant Tour de Ski for tredje gang, rappet Martin gulloppskriften

Nå er Martin Johnsrud Sundby favoritt til å vinne sin tredje tittel.

JULENISSE: Martin Johnsrud Sundby lader opp til Tour de Ski som Dario Cologna (t.h.) alltid gjør, med mengdetrening i høyden i Davos. Hele jula tilbringer han der. Her under en selfiestund under seiersseremonien i Kuusamo i november. Foto: EPA / NTB Scanpix
JULENISSE: Martin Johnsrud Sundby lader opp til Tour de Ski som Dario Cologna (t.h.) alltid gjør, med mengdetrening i høyden i Davos. Hele jula tilbringer han der. Her under en selfiestund under seiersseremonien i Kuusamo i november. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

Tre ganger har Dario Cologna vunnet Tour de Ski. Seinest gjorde han det for tre år siden. Slikt får konkurrentene til å sjekke hvordan mannen ladet opp foran triumfene sine. Flere av løperne med størst vinnerambisjoner, som Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby, har nå gjort Dario Colognas Tour de Ski-opplading til sin egen.

- Det er nok ingen tvil om at Dario har mistet det fortrinnet hadde ved å ligge hjemme i Davos å lade opp til Tour'en, sier Colognas tidligere personlige trener, Fredrik Aukland, til Dagbladet.

Aukland var Colognas trener under flere av Tour-triumfene, og er ikke i tvil om at oppladingen på såkalt «mellomhøyde» i Davos hadde mye for seg.

Optimal opplading

- Tour de Ski handler om å prestere maksimalt i ti dager på rad. Skal en klare det, må oppladingen de siste to-tre ukene være optimale. Vår erfaring var at mengdetrening i høyden var det beste, sier Aukland, som ikke er i tvil om at Colognas suksess med denne oppskriften er en av grunnene til at også de norske stjernene skal tilbringe jula i Davos.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?