HVA KAN DRILLO FORTELLE?: Det var nesten dommedagsstemning i danske aviser da Drillo ble invitert til Danmark i 2003 for å holde foredrag for danske topptrenere. «Det er nesten 100 prosent sikkert at Drillos fotballfilosofi ikke vil få applausen til å runge», hevdet Ekstra-Bladet. Men tok feil. I går var det tid for mimrestund, da Dagbladet viste Drillo de gamle avisartiklene. 

Foto: Erik Berglund
HVA KAN DRILLO FORTELLE?: Det var nesten dommedagsstemning i danske aviser da Drillo ble invitert til Danmark i 2003 for å holde foredrag for danske topptrenere. «Det er nesten 100 prosent sikkert at Drillos fotballfilosofi ikke vil få applausen til å runge», hevdet Ekstra-Bladet. Men tok feil. I går var det tid for mimrestund, da Dagbladet viste Drillo de gamle avisartiklene. Foto: Erik BerglundVis mer

Da danskene ropte på hjelp ved synet av Drillo

Ble invitert til løvens hule for å holde foredrag. Men «pinnsvintaktikeren» tok salen med storm.

KØBENHAVN (Dagbladet): Da Dagbladet i går tok med et bilde av Egil «Drillo» Olsen ut i Københavns gater, og spurte tilfeldige forbipasserende hvilke(t) ord de først tenkte på, var responsen som ventet.

- Kjedelig fotball, sa den første.

- Defensiv fotball og lange baller, sa den andre.

Og slik fortsatte det.

Pinnsvintaktiker
Så veldig mye har med andre ord ikke endret seg siden 2003, da tabloidavisa Ekstra-Bladet slo alarm på sin førsteside i forbindelse med at Drillo kom på besøk.

«Hjælp - Drillo kommer», advarte avisa i tittelen - omtrent som om Drillo skulle vært en epidemi.

Men gamle Olsen skulle «bare» holde et foredrag for danske topptrenere, og overraskende nok sto Superliga-trenerne i kø for å høre hva den kontroversielle nordmannen hadde på hjertet.

«Det er nesten 100 prosent sikkert at Drillos fotballfilosofi ikke vil få applausen til å runge», trøstet Ekstra-Bladet seg med. Men helt sikre var de ikke.

KLAR FOR KAMP: Drillo er klar for å spolere festen for de rundt 35 000 danskene i Parken i kveld. 


Foto: Erik Berglund
KLAR FOR KAMP: Drillo er klar for å spolere festen for de rundt 35 000 danskene i Parken i kveld. Foto: Erik Berglund Vis mer

«Hvordan skal det gå når den norske «pinnsvintaktikeren» skal inspirere de danske trenerne i dag?», undret de.

På gårsdagens pressetreff fikk Drillo se avisoppslaget fra november 2003, som Dagbladet hadde tatt med.

- Tittelen «Hjælp - Drillo kommer», den husker jeg godt, sier landslagssjefen etter å ha fått på seg lesebrillene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Du kalles en pinnsvintaktiker - vet du hva det betyr?

- Nei, og jeg har en mistanke om at han som har skrevet det heller ikke vet det. Kan ikke dere finne den journalisten da? Det er en fin oppgave for dere, sier Drillo og humrer.

- Hva skal vi om bildet?

- Jeg har vært ung og sprek engang, jeg også.

SKEPTISKE: Danskene topptrenere møtte fram i hopetall da Drillo holdt foredrag. Det likte Ekstra-Bladet dårlig. Faksimile: Ekstra-Bladet.
SKEPTISKE: Danskene topptrenere møtte fram i hopetall da Drillo holdt foredrag. Det likte Ekstra-Bladet dårlig. Faksimile: Ekstra-Bladet. Vis mer

- Ekstra-Bladet garanterte at applausen ikke kom til å runge. Husker du om den gjorde det?

- Da vi slo Danmark i Parken sist (i 1998, 2-0), var det i hvert fall ikke mange klappsalver. Men med et foredrag er det noe helt annet, der var det fagfolk. Og det er noe helt annet enn mediafolk og mannen i gata, sier Drillo.

Danmarks mest upopulære nordmann
Mannen som inviterte Drillo til foredraget het Peter Rudbæk, som flere ganger var blitt kåret til «årets trener» i Danmark. I dag er han ansvarlig for topptrenerutdanningen i det danske fotballforbundet, og han har et ganske annet syn på Drillo enn den gjennomsnittlige danske.

- Drillo ble godt mottatt. Han er en svært fotballkyndig person som er langt mer nyansert enn enkelte vil ha det til.

- Hva slags tilbakemeldinger fikk du på Drillos foredrag fra de danske trenerne?

- Bare gode, de synes det var lærerikt. Drillo er fantastisk faglig og en stor debattant. Faglig er han på sikker grunn, sa Rudbæk til Dagbladet før den forrige kampen mellom Norge og Danmark.

Drillo er klar over at han ikke har noen høy stjerne i Danmark, og han trekker gjerne fram at han ble kåret til Danmarks mest upopulære nordmann i 2002, etter at han som ekspert hos SVT hadde rakket ned på det danske laget.

- Er det en utmerkelse du er stolt av?

HJELP!: Ekstra-Bladets førsteside i november 2003. Faksimile: Ekstra-Bladet.
HJELP!: Ekstra-Bladets førsteside i november 2003. Faksimile: Ekstra-Bladet. Vis mer

- Jeg er ikke stolt av det, men det er ikke sånn at jeg er så veldig lei meg heller, sier Drillo til Dagbladet og smiler.

Bærer ikke nag
I kveld gjør han seg forhåpentligvis enda litt mer upopulær hos danskene, men det er ikke slik at han bærer nag over all hetsen som har kommet hans vei opp gjennom årene.

Aller helst ønsker Drillo at både Norge og Danmark tar seg til EM.

- Jeg har ikke noen stolthet på de tingene der. Danskene er blide og hyggelige, fastslår han.

Før han legger til:

- Men så har jeg knapt vært utafor hotelldøra, da.