Paralympics:

Da datteren døde lånte foreldrene bort hesten til Ann Cathrin. I dag tok de gull

- Det er litt vondt. 

TOK GULL: Ann Cathrin Lübbe og hesten Donatello tok i dag gull i Paralympics. Foto: Caroline Dokken Wendelborg / Norges Idrettsforbund
TOK GULL: Ann Cathrin Lübbe og hesten Donatello tok i dag gull i Paralympics. Foto: Caroline Dokken Wendelborg / Norges Idrettsforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO (Dagbladet): I kveld tok Ann Cathrin Lübbe (43) gullmedalje i dressur i Paralympics.

Sammen med hesten Donatello nådde hun dermed målet hun hadde satt seg før mesterskapet startet - å ta medalje.

- Gjør det enda mer spesielt

Men Donatello er ikke egentlig Lübbes hest. Den tilhører Tanja Lillemæhlum og Kim Skogheim.

Paret mistet datteren Mina Skogheim i en tragisk bilulykke i 2013. Hesten var Minas og Ann Cathrin Lübbe var ridelæreren hennes.

Etter dødsfallet bestemte foreldrene seg at de aldri ville selge hesten, men da Lübbe ikke kunne konkurrere med sin egen hest, bestemte de seg for å låne ut Donatello.

- Det er litt vondt. Det gjør det enda mer spesielt at hun tar denne medaljen. Mina hadde også et stort, hårete mål om å komme seg til OL, sier Kim Skogheim på telefon fra Rio.

«Meant to be»

Han sier at de synes det er rått at Lübbe tok gull i dressur i dag. Men det er også ekstremt emosjonelt.

- Vi er ganske tomme akkurat nå. Dette er helt konge for Ann Cathrin. Vi har fulgt henne både under VM og vi er med henne i Rio nå, men det gjør vondt.

Før mesterskapet fortalte Lübbe at det var seks-sju deltakere som var med og kjempet i toppen. Det samme sier Kim Skogheim.

- Men for Ann Cathrin har det virkelig tatt av det siste året. Siden hun fikk en hest å konkurrere med. Vi lånte ikke bort hesten for at hun skulle vinne, men for at hesten skulle ha det bra. Det ser ut som det var «meant to be».

- Holdt følelsene ute

For både Lübbe og Donatello klarte å holde hodet kaldt da det hele skulle avgjøres.

- Det var kjempespennende. Det var et kjempesterkt felt, så jeg slappet ikke av før det var helt sikkert, sier hun til Dagbladet fra arenaen i Rio De Janeiro.

- Hesteeierne Tanja og Kim Skogheim sitter på tribunen - hvilke følelser tror du går gjennom kroppen deres nå?

- De synes det er sterkt, flott og er utrolig glade på mine vegne. Det skal jo være sterkt og flott. Jeg merket det selv i etterkant av løpet. Jeg har holdt alle følelsene ute og konsentrert meg om konkurransen, men nå kjenner jeg det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer