Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Da de feiret, tenkte jeg «sorry, dere skal til Anfield»

Klopp etter Liverpools tap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Villarreal - Liverpool 1-0 (0-0):

(Dagbladet): Liverpool ligger bare på 7. plass i Premier League, men i Europa League har Jürgen Klopps lag lyktes med det aller meste.

I kveld møtte de sterke Villarreal i semifinalen etter å ha slått ut blant andre Manchester United og Borussia Dortmund på veien, og gått 12 kamper uten tap i Europa.

Villarreal, med blant andre tidligere Tottenham-spiss Roberto Soldado på laget fra start i kveld, har hatt en strålende sesong og ligger på 4. plass i La Liga.

Sein scoring Oppgjøret ble svært tett og jevnspilt, men halvannet minutt på overtid scoret Villarreal kampens eneste mål. Liverpool-sjef Jürgen Klopp har imidlertid fortsatt i høyeste grad trua før returoppgjøret på Anfield om en uke.

- Scoringen deres var den eneste feilen laget mitt gjorde i dag. Vanligvis spiller Villarreal bedre, men det klarte de ikke siden vi spilte godt i dag. Vi kunne ha scoret tidlig, men det var en jevn kamp. Sånn er fotballen, dette må vi akseptere. Vi er fortsatt i kampen og vi skal slåss videre, sier han til Max.

Da kanalens reporter Kenneth Fredheim spør om hva Klopp tenker om returen om en uke, er tyskeren klar.

VILL JUBEL: Villarreals spillere tok helt av etter matchvinnerscoringen helt på tampen av kveldens semifinale i Europa League. Foto: AP / Alberto Saiz / NTB Scanpix
VILL JUBEL: Villarreals spillere tok helt av etter matchvinnerscoringen helt på tampen av kveldens semifinale i Europa League. Foto: AP / Alberto Saiz / NTB Scanpix Vis mer

- Da de feiret tenkte jeg «sorry, dere skal til Anfield», sier han.

Tidlig målsjanse Selv om det ble tap kom Liverpool til kampens første store sjanse. Bare fire minutter var spilt da Adam Lallana slo inn fra høyre, men avslutningen fra Joe Allen i strålende posisjon var altfor svak, og Asenjo i Villarreal-buret hadde få problemer med å holde kula.

Villarreal skapte sin første målsjanse etter ti minutters spill, men avslutningen fra - en mulig offsideplassert - Soldado strøk stolpen til Simon Mignolet.

Kampen startet i et forrykende tempo, og spillet bølget fram og tilbake. Begge lagene sto relativt høyt når motstanderen hadde ballen i laget.

Villarreal presset Liverpool til å gjøre feil i pasningsspillet i starten. Det fikk de nesten utnyttet til det fulle etter 20 minutters spill, men Mignolet var fint nede og reddet skuddet fra Pina.

Sterkt hjemmelag Villarreal fortsatte å ha initiativet i oppgjøret, men de fire bak hos Liverpool jobbet heroisk med å klarere det de gulkledde hadde å komme med.

Like før pause kom Soldado til skudd i brukbar posisjon, men skuddet fra rundt 20 meter truet aldri Mignolets mål.

Dessverre for Liverpool ble Coutinho tatt av banen i pausen - mest sannsynlig på grunn av skade. Han ble erstattet av unggutten Jordon Ibe.

TRAFF STOLPEN: Her kliner Roberto Firmino til fra god posisjon, men ballen smalt i stolpen. Foto: Michael Zemanek / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
TRAFF STOLPEN: Her kliner Roberto Firmino til fra god posisjon, men ballen smalt i stolpen. Foto: Michael Zemanek / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Bare 39 sekunder var spilt av 2. omgang da de røde fikk enda mer trøbbel. En umarkert Bakambu var høyest i feltet etter en corner, med headingen fra Villarreal-spissen smalt i nærmeste stolpe i målet bak Mignolet.

Kampen fortsatte i et svært høyt tempo, men ingen av lagene maktet å skape flere store sjanser det første av kvarteret etter hvilen. Det var ganske tydelig at ingen av lagene ønsket å ta unødig risiko bakover.

Kjempesjanse Etter 65 minutters spill var det plutselig Liverpools tur til å treffe metallet. James Milner fant Firmino med en smart pasning, men Villerreal-keeper Asenjo fikk fingertuppene på det knallharde skuddet, og fikk slått ballen i stolpen og ut.

Liverpool kom mer og mer med i kampen utover i den andre omgangen, og så ut til å ha relativt god kontroll på sin spanske motstander.

Villarreal, på sin side, svarte med tre kjappe bytter for å forsøke å endre balansen tilbake i sin favør. Fra det 72. til det 76. minutt ble Dos Santos, Soldado og Bailly erstattet av Castillejo, Lopez og Musacchio.

Drøyt tre minutter før slutt kom hjemmelaget nær å gjøre det helt store. Bakambu fikk ballen i god posisjon, tok med seg ballen og skjøt med venstrebeinet, men Mignolet vartet opp med en solid redning.

Overtidsscoring Rett etterpå kontret Liverpool, men avslutningen fra Moreno, etter en vanvittig løpsduell, gikk høyt over Villarreal-målet.

Helt på tampen satte Jürgen Klopp inn Christian Benteke for Firmino, men det fikk liten effekt.

BARE NESTEN: Liverpool og Kolo Toure hang med i 91 minutter. Så gikk alt galt mot Villarreal i kveld. Foto: AP / Alberto Saiz / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Liverpool og Kolo Toure hang med i 91 minutter. Så gikk alt galt mot Villarreal i kveld. Foto: AP / Alberto Saiz / NTB Scanpix Vis mer

Isteden, litt ut av ingenting, tok Villarreal ledelsen. De gulkledde kontret lynkjapt, og Adrian Lopez kunne trille kula i åpent mål etter fantastisk forarbeid av Denis Suarez.

Den tidligere Barcelona-spilleren tok med seg ballen med et fantastisk touch, og dyttet ballen til side da Mignolet ruste ut. Dermed fikk Lopez en enkel jobb.

Scoringen kom halvannet minutt på overtid, og rett etterpå blåste dommeren av oppgjøret. Dermed gikk Liverpool fra et strålende utgangspunkt til en langt tøffere oppgave dypt inne i tilleggstida.

- Det var en veldig god pasning. Jeg kunne ha gjort det bedre, men nå må vi fokusere på det positive. Vi kunne ha scoret, men det klarte vi ikke. Sånn er fotballen, sier Kolo Toure i et intervju vist på Max.

- Vi vet at vi kan klare det, vi må bare ha trua. Vi må lære av feilen vi gjorde. Nå må vi gjøre som vi gjorde mot Dortmund, sier han videre.

Simon Mignolet, som hadde en strålende kamp, er inne på det samme.

- Det var en veldig taktisk kamp som ble tett helt til slutten. Forhåpentligvis er det fortsatt noe å spille for. Jeg håper vi skal klare å snu dette på hjemmebane. Vi har scoret mange mål etter jul, sier han i et intervju vist på Max.

Godt Sevilla-utgangspunkt I den andre semifinalen i Europa League spilte ukrainske Sjakhtar Donetsk og Sevilla 2-2, og også der fikk altså det spanske laget et svært godt utgangspunkt før returoppgjøret om en uke.

Det spesielle i den nest beste europacupen denne sesongen er at laget som vinner finalen i Basel 18. mai automatisk får en plass i neste sesongs Champions League-turnering.

Fikk endelig oppreisning Til tross for at kvelden endte på smertefullt vis for Liverpool, har Anfield-laget hatt en stor uke.

TØFFE TAK: Kveldens kamp mellom Liverpools Philippe Coutinho og Villareals Bruno Soriano startet i et voldsomt tempo i Spania. Foto: AP / Alberto Saiz / NTB Scanpix
TØFFE TAK: Kveldens kamp mellom Liverpools Philippe Coutinho og Villareals Bruno Soriano startet i et voldsomt tempo i Spania. Foto: AP / Alberto Saiz / NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag ble det nemlig en gang for alle fastslått at de 96 Liverpool-supporterne som døde i Hillsborough-tragedien, var uskyldige. 

27 år etter at de 96 ble klemt i hjel før og under FA-cupsemifinalen mellom Nottingham Forest og Liverpool på Hillsborough stadion i Sheffield, har de etterlatte vunnet fram. 

massesaksøker de politiet i Yorkshire og West Midlands for 20 millioner pund, eller rundt 260 millioner kroner, melder Sky Sports

386 etterlatte står bak søksmålet som frontes av advokatfirmaet Saunders Law i London.

PRØVDE SEG: Her forsøker Liverpools Adam Lallana seg på et skudd, men det endte i ingenting. Foto: Michael Zemanek / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
PRØVDE SEG: Her forsøker Liverpools Adam Lallana seg på et skudd, men det endte i ingenting. Foto: Michael Zemanek / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
OPPTUR:Tirsdag ble det nemlig en gang for alle fastslått at de 96 Liverpool-supporterne som døde i Hillsborough-tragedien, var uskyldige. Det ble markert i kveld. Foto: Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
OPPTUR:Tirsdag ble det nemlig en gang for alle fastslått at de 96 Liverpool-supporterne som døde i Hillsborough-tragedien, var uskyldige. Det ble markert i kveld. Foto: Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart