Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da de fleste protesterte mot Donald Trump, var det en demonstrant som skilte seg ut

«Wenger out»-plakat får folk til å trekke på smilebåndet. 

PÅ FEIL STED?: En demonstrant valgte å benytte anledningen til å ytre misbehag mot Arsene Wenger. Foto: Martin Abrams / Twitter
PÅ FEIL STED?: En demonstrant valgte å benytte anledningen til å ytre misbehag mot Arsene Wenger. Foto: Martin Abrams / Twitter Vis mer

(FourFourTwo): Det var under en stor anti-Trump demonstrasjon i London denne uka at det dukket opp en plakat som har fått flere til å trekke på smilebåndet, skriver The Telegraph.

For mens de fleste plakatene bar preg av beskjeder med ordlyder som «nei til rasisme» og «dump Trump», var det en plakat som skilte seg betraktelig ut fra resten: «Wenger out».

Årsaken er supportere av fotballklubben Arsenal som ønsker et skifte på trenersiden. I den anledning hadde en eller flere møtt opp i demonstrasjonen mot USA-president Donald Trump, for å demonstrere mot trener Arséne Wenger - som har ledet fotballklubben i 21 år.

Flere tusen mennesker møtte opp i hovedstaden, i håp om at presidentens nært forestående England-besøk vil bli avlyst. Men det var plakaten med Wenger-beskjeden som fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier.

Arsenal-manager Arséne Wenger har også fått merke presset denne sesongen. Han ble blant annet grillet om framtiden sin etter det famøse 1-5-tapet mot Bayern München i Champions League.

- Jeg er vant til det. Jeg har vært her i 20 år. Det er viktig å gjøre det som er viktig i livet. Jeg har en offentlig jobb og må akseptere det. Alle kan ha en mening, sa Wenger etter kampen.

Samtidig som en eller flere supportere altså gikk en politisk marsj, vant Arsenal 2-0 mot femtedivisjonslaget Sutton. Den seieren var nok ikke med på å dempe presset på Wenger.

Wenger har ledet London-klubben i 21 år, men har ikke maktet å lede mannskapet til ligagull siden «The Invincibles» vant ligaen i 2003/04-sesongen. Mellom 2005 og 2014 vant ikke klubben et eneste trofé. Det har «kun» blitt tre FA-cup-titler siden 2004.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media