- Da de holdt opp tieren, fikk jeg nærmest fotballfaglig sjokk

Eggen hadde ikke tillatt Neymar-hyllesten.

FEIL FOKUS? Brasil-kaptein David Luiz og keeper Julio Cesar holdt drakta til skadde Neymar mens de sang nasjonalsangen foran semifinalen mot Tyskland i går kveld. Foto: David Gray, Reuters / NTB Scanpix
FEIL FOKUS? Brasil-kaptein David Luiz og keeper Julio Cesar holdt drakta til skadde Neymar mens de sang nasjonalsangen foran semifinalen mot Tyskland i går kveld. Foto: David Gray, Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Orkla-trener Nils Arne Eggen (72) ble, som alle andre, veldig overrasket over Tysklands totale overkjøring av Brasil i semifinalen i VM i går.

- Spesielt defensivt manglet jo Brasil totalt duellspillere. Luiz Gustavo er jo vanligvis bra sånn, men spesielt Dante, som overtok for Thiago Silva, virket totalt rusten og unngikk hele tida dueller. Du må ta ut motstandere når du er på egen tredjedel, det har vært et problem for Brasil hele tida, egentlig, sier Eggen til Dagbladet.

Han mener det er veldig sjelden å se så grove tellefeil som Brasil begikk da Thomas Müller umarkert fikk stå på bakerste stolpe og plassere inn det første målet.

Så har du selvfølgelig en spillestil der Marcelo kjører framover hele tida, da blir det store rom som ikke blir fylt bak ham.

Positivt å prøve Men Eggen synes tross alt det var positivt at Brasil forsøkte å angripe selv om de fikk et par kjappe mål i fleisen.

- Du kan selvsagt si at det er naivitet som gjør at det blir sju baklengsmål. Men hva skal du gjøre når du ligger under med to mål i en semifinale? spør han retorisk.

OVERRASKET: Nils Arne Eggen savnet duellspillere og avsluttere hos Brasil i gårsdagens stortap mot Tyskland. Foto: Lars Eivind Bones
OVERRASKET: Nils Arne Eggen savnet duellspillere og avsluttere hos Brasil i gårsdagens stortap mot Tyskland. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Samtidig med at Brasil var overraskende svake og skuffende, var selvsagt Tyskland gode.

- Jeg må si at jeg blir litt trøtt av å høre ekspertkommentatorer som snakker om at det er et kollektiv som vinner. Gode kollektiv består av gode individer. Tyskland er enormt presise i bevegelsene. De har samtidige bevegelser og skaper rom for hverandre, roser Eggen.

- Barnslig tåpelighet Allerede før kampen startet, fikk imidlertid brasilianerne Norges mest suksessrike klubbtrener gjennom tidene til å sperre opp øynene:

Kapteinsvikar David Luiz og keeper Julio Cesar holdt opp drakta til skadde Neymar under nasjonalsangen, og drakta med nummer 10 på ryggen fikk også bli med på det offisielle lagbildet før kamp.

- Jeg fikk nærmest fotballfaglig sjokk da de holdt opp tieren. Han skulle jo ikke spille? Det er sånn barnslig tåpelighet, brumler Eggen.

For etter hans mening er det ingen grunn til å bruke energi eller fokus på en spiller som ikke er til stede. Noe sånt hadde han ikke akseptert av sine spillere i Rosenborg da de spilte i Champions League sesong etter sesong.

- Du vet hos oss, da vi var i viktige kamper, fikk ikke spillerne nevne dem som ikke var med. De er jo totalt uinteressante, uansett om det er skader eller gule kort. Men det er vel også et produkt av det enorme presset de var under, sier Eggen.

Perspektiv Det har vært store følelser i sving i Brasil - og blant fotballfans verden over - siden det sensasjonelle resultatet i går kveld. Men Nils Arne Eggen ber om å få minne om at dette ikke er viktigere enn det faktisk er.

- Det er jo bare en fotballkamp, du må jo ikke forsterke de mest ekstreme som kaller det en nasjonal katastrofe. Har de ikke større katastrofer enn å bli slått ut av VM, har de det bra - men det har jo ikke alle i Brasil. Det er en del kommentatorer som tar i alt for mye, sier Eggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer