- Da de slutta å sekundere meg skjønte jeg at det ikke gikk så bra

VM-debutanten Ragnhild Haga med marerittopplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): På pressemøtet i går var hun yr og gledet seg vilt til å få debutere på det norske landslaget i VM. Men debuten ble alt annet enn det Ragnhild Haga hadde sett for seg.

På 29. plass ble hun tredje beste norske, 2.20 etter Charlotte Kalla i mål.

- Nå er det her antakeligvis det eneste jeg skal gjøre her, så jeg hadde veldig uflaks sånn sett med dagen jeg fikk tildelt her. Hadde det ennå vært gått en time før så hadde det kanskje vært noe helt annet, sier en svært skuffa Haga om debuten.

Hun er sjeleglad for at hun ikke gjorde slik hun var inne på tidligere denne sesongen, nemlig å droppe Tour de Ski for å satse alt mot VM. Fjerdeplassen hun fikk sammenlagt i touren blir denne sesongens beholdning, 29. plassen fra VM-løpet sesongens desiderte nedtur.

Med lim under skiene klarte ikke Haga å skille mellom elendige ski eller dårlig kropp. Det tok ikke så lang tid før hun begynte å tenke negative tanker heller. Etter én kilometer innså hun at dette ikke var dagen.

- Det var ikke noen god opplevelse, det var det ikke, men jeg prøvde bare å tenke «kom igjen, Ragnhild, skjerp deg, dette her er faktisk VM. Samme hva så må du bare gå til mål», sier Haga til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer