Da den svenske jenta kom i mål, så hun rødt. Hun kastet stavene og krevde disking

Sandra Näslund (21) mener at dommerne burde diskvalifisert den sveitsiske jenta som kom på tredjeplass.

FORBANNA: Sandra Näslund var rasende da hun kom i mål, og mente juryen burde disket den sveitsiske jenta som tok tredjeplassen. Foto Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix
FORBANNA: Sandra Näslund var rasende da hun kom i mål, og mente juryen burde disket den sveitsiske jenta som tok tredjeplassen. Foto Andreas Hillergren / TT / NTB ScanpixVis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Før kvinnenes skicross-finale i natt, var 21 år gamle Sandra Näslund kjempefavoritt.

Hun er rangert som nummer én i verden, og med den argeste konkurrenten Heidi Zacher borte, var det duket for svensk gull.

Men slik skulle det ikke gå.

I finalen havnet hun bakpå, og etter å ha tapt en tett og hard duell med sveitsiske Fanny Smith, havnet hun på den uendelig sure fjerdeplassen.

Svartnet

I mål var den svenske 21-åringen rasende, og etter at hun fikk se reprisen på storskjermen, kastet hun stavene fra seg.

- Det er mye frustrasjon. Jeg blir forbanna når hun stenger meg inne der. Da så jeg svart, sier Näslund til svenske Expressen.

Den svenske og den sveitsiske jenta lå lenge side om side, og det var knuffing begge veier.

Ifølge Aftonbladet kunne man på reprisen høre Näslund skrike: «Hva faen holder du på med?»

Til slutt var det Smith som trakk det lengste strået, og Näslund ble forvist til fjerdeplassen.

Hun leverte inn en protest etter finalen, og ba om at sveitseren skulle diskes, men skjønner samtidig at det er vanskelig for juryen. Etter at det «svartnet», var hun også ganske voldsom.

- Akkurat nå er jeg utrolig skuffet og kjenner bare en tomhet. Jeg reiste hit for å ta gull, og så ender jeg med en fjerdeplass. Det er utrolig tungt, sier hun.

- Soleklar albue

På spørsmål om hun synes finalen bør kjøres på nytt, er hun derimot tvilende.

- Nei, det synes jeg ikke, men det går jo an å diskvalifisere henne. Jeg vet ikke. Det er tydeligvis ikke jeg som skal ta den beslutninga, men jeg synes virkelig ikke det hun gjorde var ok, sier Näslund, som ikke tror at det var presset og nervøsiteten som spilte henne et puss.

Landslagssjef Eric Iljans er enig med Näslund, og synes den første albuen til Smith var nok til at hun burde vært diskvalifisert. Han er klar på hva han synes om juryens beslutning.

- Jeg synes selvfølgelig det er feil. Det er en soleklar albue. Jeg skulle ønske de hadde turt å ta en annen beslutning, men det vil de tydeligvis ikke gjøre, sier han til Aftonbladet.

Dobbelseier

Etter at Näslund sviktet, ble det dobbelt kanadisk i finalen.

Kelsey Serwa stakk av med seieren foran lagvenninnen Brittany Phelan, mens Fanny Smith fra Sveits altså tok bronsen.

I B-finalen ble det seier til franske Alizee Baron foran Lisa Andersson fra Sverige. Sanna Luedi fra Sveits og Sami Kennedy-Sim fra henholdsvis Sveits og Australia ble nummer sju og åtte.