FIRE GULE: Under kampen mellom Sverige og Irland, fanget kameraene opp fire svenske kompiser som hadde fått billetter midt i den irske seksjonen. Foto: NTB Scanpix
FIRE GULE: Under kampen mellom Sverige og Irland, fanget kameraene opp fire svenske kompiser som hadde fått billetter midt i den irske seksjonen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Da den svenske kompisgjengen kom inn på stadion, skjønte de raskt at noe var galt

- Ender med at man får juling, eller et minne for livet.

(Dagbladet): Mandag startet Europamesterskapet for Sverige sin del da de møtte Irland i Paris, og da dommer Milorad Mazic blåste i fløyta etter 90 minutter sto det 1-1 på tavla.

Selv om verken gul- eller grønnkledde spillere så veldig fornøyde ut etter poengdelingen, var det god stemning på tribunene som var fylt til randen av tilhengere i sine lands respektive farger.

Men kameraene fanget opp noe som fikk flere til å stoppe opp.

Midt i det grønne havet av irer, dukket det nemlig opp fire gulkledde svensker.

Svenske Aftonbladet har sporet opp de fire vennene; Daniel Dahl Gediz, hans svigerfar Mats Dahl og hans to kompiser Jacob Gustafsson og Fredrik Roos.

- Juling eller minne for livet

De forteller at de bestilte billettene på internett, og fikk de levert hjem i posten. Lørdag morgen satte de seg i bilen i Örebro, og 175 mil og 19 timer senere var de framme i den franske hovedstaden.

Vel framme på arenaen lette de seg fram til plassene sine - og innså til sin forbauselse at de hadde blitt plassert midt i den irske supporterdelegasjonen.

- Det var litt av en overraskelse, men hva skal man gjøre? Vi måtte bare bli værende der. Enten ender det med at man får juling eller et minne for livet, forteller Dahl Gediz.

Heldigvis for svenskene, ble det det sistnevnte.

- Ja, irene var utrolig hyggelige. De ble ikke engang sure da vi feiret at det ble 1-1. Selvsagt hadde det vært morsommere å stå sammen med de andre svenske supporterne, men vi ble tatt godt hånd om, sier han.

VISER HVORDAN DET GJØRES: EM er ikke bare bråk. Supportere fra ulike land samles også i Frankrikes gater for å feste sammen, og ta avstand fra volden som preget starten av mesterskapet. Video: Reuters / Storyful Vis mer

- Fantatisk

Allerede mens de sto der, ble de fire enige om at dette var noe som kom til å synes godt på TV. Og de fikk rett. Bildet går nå sin seiersgang i sosiale medier, noe de bare synes er moro.

Dahl Gediz forteller videre at de aldri vurderte å ta av seg de gule t-skjortene for å unngå å stikke seg ut.

- Nei, selvsagt kjørte vi gult. Vi reiste hit for å støtte Sverige, og da skal man gjøre det fullt ut. Det var helt fantastisk. Det var fest hele dagen, og det var ikke noe bråk.

Italia og Belgia

Dahl Gediz og de andre hadde i likhet med resten av Sverige satt sin lit til at Zlatan Ibrahimovic skulle sørge for en drømmestart på mesterskapet for våre naboer i øst.

Slik gikk det ikke, men svensken var sterkt delaktig i utlikningsmålet der Ciaran Clark stanget ballen i eget mål. Selv var superstjerna sånn passelig fornøyd med innsatsen i åpningskampen

PÅ DET JEVNE: - Det viktigste er at vi ikke taper. Det var ikke bra i det hele tatt, men (i 2. omgang) våget vi å holde litt mer på ballen, sa Zlatan Ibrahimovic etter kampen. Foto: Mehdi Taamallah/NurPhoto/NTB Scanpix
PÅ DET JEVNE: - Det viktigste er at vi ikke taper. Det var ikke bra i det hele tatt, men (i 2. omgang) våget vi å holde litt mer på ballen, sa Zlatan Ibrahimovic etter kampen. Foto: Mehdi Taamallah/NurPhoto/NTB Scanpix Vis mer

- Det viktigste er at vi ikke taper. Det var ikke bra i det hele tatt, men (i 2. omgang) våget vi å holde litt mer på ballen, sa Ibrahimovic i intervju vist på TV 2.

På spørsmål om det var nervøsitet som plaget svenskene før hvilen, sier han at det ikke er noe som preger dem.

- Nei, det tror jeg ikke. Vi er så profesjonelle at vi skal takle det. Jeg kjemper og forsøker å gjøre det jeg kan med ballen, men kan mye mer, sa han.

Sveriges neste kamp i gruppespillet går fredag når de møte Italia. Deretter venter Belgia på gruppespillets siste dag - neste onsdag.

- Blødde for drakta

I den andre kampen i Sveriges gruppe, var det Italia som trakk det lengste strået mot en av de virkelig store forhåndsfavorittene fra Belgia.

Emanuele Giaccherini sendte de hvitkledde fra støvellandet i ledelsen før hvilen etter en utsøkt gjennombruddspasning fra Leonardo Bonucci, og like før full tid fastsatte Graziano Pellè sluttresultatet til 2-0 etter en klassekontring.

Italias trener Antonio Conte, som feiret så voldsomt etter 1-0-målet at han fikk seg et kutt i ansiktet, var strålende fornøyd etter kampen.

- Det er en god kamp. Spillerne blødde for drakta. Vi møtte et bra lag som er finalekandidater, sa Conte i et intervju vist på TV 2.