Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overgrepsanklagene mot turnlege Larry Nassar

Da det banket på døra, visste Aly at legen kom for å misbruke henne

Høringene mot den amerikanske turnlegen fortsetter.

STIRRET OVERGRIPEREN I ØYNENE: Den olympiske gullvinneren i turn Aly Raisman holdt et langt innlegg i høringene mot Larry Nassar, mannen som har påført henne mye vondt gjennom mange år. Foto: REUTERS/Brendan McDermid
STIRRET OVERGRIPEREN I ØYNENE: Den olympiske gullvinneren i turn Aly Raisman holdt et langt innlegg i høringene mot Larry Nassar, mannen som har påført henne mye vondt gjennom mange år. Foto: REUTERS/Brendan McDermid Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I november la den amerikanske legen Larry Nassar alle kortene på bordet. Over 140 kvinner har beskyldt ham for å misbruke dem - og Nassar har erkjent seg skyldig i flere av sakene.

I forrige uke begynte høringene mot ham i en rettssal i Michigan, USA. Nesten 100 ofre har allerede forklart seg, ifølge New York Times. Og mange gjenstår.

Aly Raisman (23), to ganger OL-gullvinner i turn, er blant dem som lenge har vært åpen om at legen skal ha forgrepet seg på henne gjentatte ganger. I rettssalen før helga fortalte hun om bankene på døra sent på kvelden, da hun visste at Nassar kom for å misbruke henne.

Nassar har for øvrig allerede en 60 års fengselsdom etter å ha blitt dømt for besittelse av barneporno.

Snakket til overgriperen

Under rettshøringen holdt Raisman et langt innlegg rettet mot Nassar. Dette har New York Times gjengitt i sin helhet.

«Larry, jeg håper du nå forstår at vi, disse kvinnene du så hjerteløst misbrukte over så lang tid, nå er en kraft. Og du er ingenting,» sa Raisman overfor overgriperen.

Legen misbrukte tilliten hun og så mange andre hadde til ham.

«Tenk deg hvordan det føles å være en uskyldig tenåring i et fremmed land, der du hører et bank på hotelldøra, og det er deg. Jeg ville ikke at du skulle være der, men jeg hadde ikke noe valg.»

Hun fortsetter:

«Der jeg lå på magen, med deg ved siden av meg i senga, der du insisterte på at det du gjorde kom til å få vekk smertene. Men det du ga meg var en hel del psykisk, mental og følelsesmessig smerte. Du helbredet meg aldri.»

ALVORLIGE FORBRYTELSER: Larry Nassar har innrømmet overgrep på flere unge jenter. Foto: REUTERS/Brendan McDermid
ALVORLIGE FORBRYTELSER: Larry Nassar har innrømmet overgrep på flere unge jenter. Foto: REUTERS/Brendan McDermid Vis mer

Ryster USA

Saken har rett og slett rystet USA. Washington Post kalte høringene for en parade av grusomheter og undertrykte følelser.

Flere turnere, i verdenstoppen eller på hobbybasis, har anklaget Nassar for overgrep. McKayla Maroney, olympisk turner, er blant dem som har valgt å stå fram med sine erfaringer.

Ifølge Maroney skal Nassar ha gitt henne en sovepille da turnlandslaget reiste til Japan i 2011. Hun våknet opp på hotellrommet sitt i Tokyo, hvor Nassar angivelig skal ha forgrepet seg på henne. Da var Maroney 15 år gammel.

Andre har hevdet at de ble tvunget til å tie om saken.

Høringene fortsetter denne uka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!