<strong>VAR SPILLEGAL:</strong> I det boka «Pappas siste kamp», som er skrevet av Svein og Jesper Mathisen, kommer det fram Jesper var spillegal.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
VAR SPILLEGAL: I det boka «Pappas siste kamp», som er skrevet av Svein og Jesper Mathisen, kommer det fram Jesper var spillegal. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

- Da det sto på som verst, ble det bare tall på en skjerm

Jesper Mathisen var spillegal og spilte bort 150 000 kroner på en tenniskamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Boka «Pappas siste kamp» kommer i butikkhylle i dag. Start-spiller Jesper Mathisen har fullført verket til sin far, Svein «Matta» Mathisen, som døde av kreft i januar i år.

Boka handler om Sveins kamp mot kreften, men også hvordan Start-legenden reddet sønnen Jesper fra spillegalskap.

- De som leser boken, vil skjønne hvor alvorlig det var. Jeg hadde blitt lagt inn til behandling hvis det ikke var for at pappa fikk meg på rett spor, sier Jesper til Fædrelandsvennen.

Tapte over 150 000 - Da det sto på som verst, ble det bare tall på en skjerm, sier Jesper Mathisen.

På det meste spilte Start-spilleren bort over 150 000 kroner på en kamp.

«Det verste var da jeg på en eneste tenniskamp i US Open i 2007 tapte 154 000 kroner», skriver Jesper i boka, gjengitt i Fædrelandsvennen.

Han forteller videre at han var redd for å få en gjeld han ikke klarte å håndtere.

«Jeg skjønner jo nå at jeg kunne endt opp som Bjarte Baasland, biskopsønnen fra Stavanger som spilte bort titalls millioner kroner, hvis jeg fikk lov å fortsette», skriver Jesper.

Det var til slutt pappa Svein som hjalp ham.

Advarer mot overdreven gambling Far og sønn inngikk en avtale, der Jesper skulle unngå spilling i 12 måneder. Hvis han brøt avtalen skulle leiligheten bli solgt, klubbens ledelse skulle bli informert, og Jesper bli lagt inn for å få behandling.

- Pappa hjalp meg ut. Jeg klarte ikke å skuffe han mer. Han hjalp meg til å bruke penger på eiendom. Det er spennende det også, sier Jesper til Fædrelandsvennen.

Etter en pause fikk han gamblingen under kontroll - men han spiller fortsatt for små summer.

- Jeg spiller også den dag i dag, og kommer alltid til å spille, for det har jeg i blodet. Da vil kanskje noen si at jeg fortsatt er spillegal, men jeg kan godt ha seks måneders opphold uten å spille. Jeg spiller for gøy nå, ikke fordi jeg må, sier Mathisen.

<strong>HJALP SØNNEN:</strong> Svein Mathisen hjalp sønnen Jesper da han slet med spillegalskap. 
Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
HJALP SØNNEN: Svein Mathisen hjalp sønnen Jesper da han slet med spillegalskap. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer