<strong>SCORET:</strong> Nicklas Bendtner har fått en ny vår i Rosenborg. Tirsdag scoret han også da Danmark tok seg til VM. Foto: AFP PHOTO / Paul FAITH
SCORET: Nicklas Bendtner har fått en ny vår i Rosenborg. Tirsdag scoret han også da Danmark tok seg til VM. Foto: AFP PHOTO / Paul FAITH Vis mer

Danmark tok seg til VM

Da Eriksen hadde scoret tre, var Bendtner fast bestemt på å ta straffen: - Det har stor betydning

Christian Eriksen var kampens store spiller da Danmark tok seg til VM-sluttspillet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det blir iallfall én nordmann i VM. Åge Hareide tok nemlig Danmark til en overlegen seier over Irland, og er klare for mesterskapet i Russland neste sommer.

Åge Hareide hylles i Danmark, og det samme gjør Tottenham-stjerna Christian Eriksen. Eriksen har nemlig i de siste landslagskampene vist seg som den stjernespilleren som tar ansvar og danskene kan stole på. Noe han beviste da han storspilte og scoret hat trick tirsdag kveld.

- VM fortjener Christian Eriksen, så han kan vise seg fram for hele verden. Han er en god avslutter, han er god inspirasjon for de andre på laget, og ikke minst en god person, sier Åge Hareide ifølge danske BT.

Stor betydning

Danskene feiret med brask og bram, kastet Hareide i lufta og feiret med øl-bad ute på banen.

<strong>DANMARKS STORE HELT:</strong> Christian Eriksen. Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne
DANMARKS STORE HELT: Christian Eriksen. Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne Vis mer

Mens Christian Eriksen noterte seg for tre nettkjenninger, tegnet også Nicklas Bendtner seg på scoringslista. Bendtner har fått en ny vår siden han kom til Rosenborg, og har de siste gangen vært en del av Hareides landslagstropp.

I går scoret han altså også på straffespark, etter å ha kommet på banen fem minutter før slutt. Men han måtte spørre pent først.

- Nicklas tryglet og ba om å få ta straffesparket. Det var ingen fare på ferde på det tidspunktet. Jeg hadde jo allerede scoret tre mål. Jeg kunne se hvor gjerne han ønsket å score. Det har så stor betydning for en angriper, sier Christian Eriksen til Ekstra Bladet.

Første VM-sluttspill

Det er en historie Bendtner bekrefter:

- Jeg ble nødt til å spørre noen ganger, men det var også fordi de andre sa at han skulle ta den. Det krevde litt overtalelse, men Christian hadde allerede scoret hat trick og kanskje spilt sin beste landskamp, så han hadde overskudd til å gi den videre, sier Bendtner.

<strong>HYLLET:</strong> Åge Hareide får sin hyllest etter å ha tatt Danmark til VM. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Danmark / NTB scanpix
HYLLET: Åge Hareide får sin hyllest etter å ha tatt Danmark til VM. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer

Åge Hareide var norsk landslagssjef fra 2003 til 2008. Han klarte aldri å ta Norge til et mesterskap, noe også etterkommerne hans har slitt med. Dermed er det første gang at Hareide skal til et internasjonalt sluttspill.

- Karrieren min har jo vært litt spesiell på den måten. Det jeg aldri klarte som spiller, har jeg klart som trener. Nå mangler jeg bare et EM-sluttspill, sier Hareide til BT.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer