SCORET TO: Evertons Romelu Lukaku ble en håndfull for mye for West Bromwich i kveld. Foto: NTB Scanpix
SCORET TO: Evertons Romelu Lukaku ble en håndfull for mye for West Bromwich i kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Da Everton lå under 2-0 tok Lukaku ansvar. Halvtimen seinere var kampen snudd

God oppladning før rivaloppgjøret mot Liverpool.

• West Bromwich - Everton 2-3 (1-0)
 
(Dagbladet): Everton ladet i kveld opp til den store derbykampen mot Liverpool førstkommende helg. Det så lenge stygt ut for de blå som lå under 2-0 mot WBA tidlig i andre omgang.

Men anført av en sprudlende Romelu Lukaku slo bortelaget knallhardt tilbake, og fikk til slutt med seg alle poengene hjem. Lukaku ble den store helten med to scoringer og en målgivende pasning.

- Vi startet ikke så bra, men manageren vekket oss i pausen og vi forsøkte å gjøre resten, sier Lukaku til Sky Sports via TV 2.

Selv deler av hjemmfansen applauderte den tidligere WBA-spilleren av banen da han ble byttet ut like før sluttsignalet gikk.

VET HVOR MÅLET STÅR:
Saido Berahino sender hjemmelaget i ledelsen.
Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
VET HVOR MÅLET STÅR: Saido Berahino sender hjemmelaget i ledelsen. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig glad for at vi vant i dag, sier Lukaku.

Ny scoring WBA-spiss Saido Berahino scoret sitt andre mål på like mange kamper for hjemmelaget.

Spissen untyttet håpløst forsvarsspill hos bortelaget, og var noe heldig da han overlistet Tim Howard etter en avslutning i boksen.

Saido Berahino var som kjent rasende på styreformann Jeremy Peace da han ikke ble solgt til Tottenham i sommerens overgangsvindu. I en melding på Twitter skrev han at han aldri skulle spille for klubben så lenge Peace var sjef.

Men etter noen uker kom han krypende tilbake på treningsfeltet, og fikk igjen spilletid etter å ha vært utelatt fra troppen i de innledende kampene i Premier League. Nå har han altså startet målsankingen også denne sesongen.

Raske scoringer Craig Dawson doblet hjemmelagets ledelse ti minutter etter hvilen da han fikk gå uforrstyrret opp og strange ballen i mål på en corner. Everton-spiller Ross Barkley var mannen som ikke hadde kontroll på målscoreren.

Det tok likevel bare et snaut minutt før Everton var tilbake i kampen. Everton-spiss Romelu Lukaku ville ikke være noe dårligere enn Dawson, og headet et innlegg fra Gerard Deulofeu kontant i nettmaskene.

Filming Everton-spillerne ble desperate i jakt på scoring, og mange trodde de blå fikk straffespark da James McCarthy tilsynelatende ble felt i straffeområdet. Men i stedet for å peke på krittmerket, ga dommer Robert Madley midtbanespilleren det gule kortet for filming.

Reprisene viste at det var helt korrekt, og fotballekspert Morten Langli var blant dem som reagerte på Twitter.

«For en jævla pinlig dive. Gi han 3 kamper», skrev Langli på Twitter.

Utliknet Everton skulle seinere slå tilbake i målprotokollen. Innbytter Arouna Koné hadde bare vært på banen i noen få minutter da han fikk et perfekt gjennomspill av Lukaku, og plasserte ballen enkelt i mål.

Men Lukaku var ikke ferdig for dagen. Ved hjelp av rå kraft fikk han med seg ballen i en trang posisjon i boksen, og spissen scoret dermed sitt andre mål for kvelden.

Det var nok til at Everton fikk med seg alle poengene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram