FORTSATT I MOLDE:  Ørjan Håskjold Nyland innrømmer at det var en nedtur da Everton-forhandlingene strandet. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FORTSATT I MOLDE: Ørjan Håskjold Nyland innrømmer at det var en nedtur da Everton-forhandlingene strandet. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Da Everton-overgangen gikk i vasken, tok en skuffet Nyland grep

Jobber hardere. For ut vil han.

MARBELLA (Dagbladet): Det er vrient å bebreide Ørjan Håskjold Nyland for å bære på en overgangsdrøm. Han fyller 25 år i september, han har vært Norges nummer 1 i godt og vel et år, og ikke minst:

På de tre siste sesongene i norsk fotball har han vunnet fire pokaler (tre cup, én serie).

Det er ikke mye mer å hente. Så da Everton og Molde gikk i forhandlinger mot slutten av januar, var det mange i landslagsapparatet som krysset fingrene for at Nyland skulle klatre mot nye høyder. Men det ble kollaps. Everton var ikke i nærheten av å ville innfri Moldes krav. Dermed står det «Molde» bak Nylands navn også i den landslagstroppen som i går møttes til oppkjøring i Marbella før møtet med Kroatia på lørdag.

Håpet på overgang
- Har du kommet deg etter den nedturen?

- Ja, hvis ikke hadde jeg ikke stått her, svarer Nyland.

- Men det er klart - det var noe jeg håpet skulle skje. Det skjedde ikke, så får vi heller jobbe mot nye sjanser og prestere godt.

- Hvor surt var det?

- Der og da var det kjedelig, selvsagt. Men nå tenker jeg: Det skjedde av en grunn. Så får vi heller satse på at det dukker opp nye sjanser i framtida, sier keeperen til Dagbladet.

- For det gjør jo at en får lyst til å jobbe hardere og mer målrettet framover. Det er et stort mål i seg selv å komme ut, så da får dette være en motivasjon til å jobbe hardere.

- Håper du det blir en overgang til sommeren?

- Ja, kanskje det. Eller jeg håper i alle fall at ting klaffer bedre, når tidspunktet en gang kommer.

Mål om å reise ut
Overgang står på keeperens ønskeliste for 2015, men han føler seg ikke helt ferdig med Molde ennå:

- Først og fremst har vi et seriegull å forsvare med Molde, i tillegg til at vi vil kvalifisere oss for europacupspill. Det er det viktigste, og hvis man presterer får man kanskje sjansen til å dra utenlands etter hvert også, og det er et mål i seg selv, sier Nyland.

- Hvor viktig er Kroatia-oppgjøret som utstillingsvindu for deg - det er den eneste internasjonale kampen du spiller før et stykke ut i juni?

- Den kampen er viktig for hele landslaget, og hvis vi skal henge med videre er målet å ta poeng. Gjør vi det så har vi heng på de to store (Kroatia og Italia). Det hadde vært kjekt. Vi vet vi kan gjøre det også, og det er det jeg først og fremst har tenkt rundt denne kampen. Men klart, det er ingen ting som er bedre enn å få et sånt oppgjør å spille i.